Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

07.10.2005 /

Rallivuoden 2005 vihoviimeisistä SM-pisteistä ajettiin 1.-2 Lokakuuta SM Valvoline rallissa. Kilpailu oli kahden päivän kilpailu. Reitti osoittautui erittäin haasteelliseksi, mikä näkyi useiden kuljettajien keskeyttämisinä.

- Rallimme lähti aivan mahtavasti käyntiin, sillä olimme Hyvinkään vauhtipuistossa ajetussa pyörityksessä peräti yleiskilpailun toiseksi nopeimpia, Jukka hykertelee sähäkkää aloitustaan.

Ykköspätkän jälkeen tilanne rauhoittui ja taistelu paikasta kolmen joukkoon oli tiukkaa sijoitusten vaihdellessa lähes joka pätkällä. - Auto on nyt makea ajaa, ainoa probleema oikeastaan koko kisassa oli keskilukon lämpeäminen pidemmillä pätkillä. Tämä teki autosta lievästi takavetomaisen ajettavan. No katsojilla oli varmasti hauskaa, kun tulimme kahva edellä.

Sunnuntai valkeni utuisena ja kuten monesti ennenkin sekoittui kilpailu uuteen järjestykseen aamun erikoiskokeilla. -Meillä oli hyvä kamppailu Teemu Laatusen, Marko Kakon ja Juho Hännisen kanssa ja lopulta nousimme N-ryhmässä toiseksi, ainoastaan 16,8 sekuntia ykköspaikan vieneestä Jarkko Miettisestä, suoritukseen tyytyväinen Ketomäki kertoo.

Mitaleista ajaneet kuljettajat kärsivät kaikki ongelmista kilpailun aikana ja lopulta Juha Salo pokkasi mestaruuden. SM sarjan toiseksi nousi Juho Hänninen ja Jari Ketomaa oli pronssilla.

-Meilläkin oli teoreettiset mahdollisuudet SM-sarjan nelossijaan, se otettiin ja Subaru Challengessa nousimme toiseksi, joten kyllä tämä kisa korjasi kauden saldon plussan puolelle. Ketomäki päättää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa