Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.01.2006 / Juha Salo

Kausi vauhtiin Vanajanlinna rallissa

Rallin SM-sarja odottelee vielä starttiaan parin viikon päässä, mutta kisakoneita käynnistellään jo huomenna Hämeenlinnassa ajettavassa Vanajanlinna rallissa. Ralli toimii testikilpailuna myös hallitsevalle ison N-ryhmän Suomen mestarille Juha Salolle, joka avaa kauden uuden Mitsubishi Lancer EVO 9:n ratissa.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg pääsevät maistamaan kisavauhtia nyt aikaisemmin kuin viime vuosina ovat tottuneet. Tuore kilpuri on valmistunut hyvissä ajoin ennen ensimmäistä SM-osakilpailua, mikä antaa kaksikolle mahdollisuuden ajaa uutta autoa sisään kisavauhdissa.

- Vanajanlinna rallista on tarkoitus hakea alle kilpailutuntumaa ja kilometrejä. Tulos ei niinkään ole tavoitteena, vaikka voittamaan pitäisi pystyä. Testimielellä lähden mukaan. Korjaillaan sitten kisan kuluessa mahdolliset eteen tulevat viat ja jatketaan testiä, Juha Salo suunnittelee.

Vanajanlinna rallin viidelle erikoiskokeelle tulee mittaa yhteensä 70 kilometriä, mikä on vain hieman alle normaalin SM-osakilpailun mitan.

Autokunta Salo - Stenberg lähtee reitille numerolla 52. Perään starttaavat SM-sarjasta tutut haastajat, mutta myös Mika Häkkinen ja Mika Salo.

- Lähtönumero on tietenkin suuri, mutta jos tiet ovat näin kovassa jäässä niin ei se ehdi suurille spooreille vielä mennä, Salo miettii.

SM-sarjan isosta N-ryhmästä on tulossa taas viime vuoden tapaan tasainen trilleri.

- Siellä on neljä viisi kovaa jätkää kärkipaikoista taistelemassa, mutta emme mekään aio paikkaamme helpolla luovuttaa, Salo kuittaa.

Siitä huolimatta, vaikka Vanajanlinna rallissa ei nähdäkään kaikkia mestaruussarjan kovimpia kuskeja, haetaan Hämeenlinnassa lähtöasetelmia 27.-28. tammikuuta Rovaniemeltä käynnistyvään SM-taisteluun.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa