Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

16.01.2006 / Juha Salo

Parin viikon päästä käynnistyvän rallin SM -sarjan kenraaliharjoitus kaasuteltiin Hämeenlinnassa. Kilpailu täytti odotukset ison N-ryhmän hallitsevan mestariparin Juha Salon ja Mika Stenbergin osalta.

Testikilpailussaan Salo kipusi yleiskilpailun kakkossijalle. Mika Häkkisen tähdittämässä Vanajanlinna rallissa voittoon ajoi Jarmo Mikkonen.

Juha Salo lähti viiden erikoiskokeen mittaiseen kisaan ilman tulostavoitteita. Salon kirkkain tähtäin tulevalla SM-kaudella on mestaruuden puolustaminen, joten Vanajanlinna rallista Mitsubishi Ralliartin tukema kuljettaja haki alleen vain ajotuntumaa ja kisakilometrejä.

Salo vauhditti vastavalmistunutta Mitsubishi Lancer Evo 9:ää jäisellä avauspätkällä WRC-kuljettajien Mikkosen ja Ari Vihavaisen jälkeen kolmanneksi nopeimmin. Tahti jatkui samana myös toisella erikoiskokeella, jonka jälkeen Salo oli tehnyt pesäeroa ison N-ryhmän kilpakumppaniinsa Anton Aléniin reilut 12 sekuntia. Tauon jälkeisellä kolmannella erikoiskokeella Alén kuittasi Salon etumatkasta kolme sekuntia. Ralli jatkui kuitenkin kaksikon Salo-Stenberg osalta yleiskilpailun kolmannella sijalla.

- Kolmosella väistelimme pätkälle jäänyttä autoa ja jouduimme antamaan ek-ajassa periksi, kartturi Mika Stenberg kertoi.

Liekö kolmannen erikoiskokeen hitaampi aika antanut potkua kisan viimeisille kilometreille, sillä sekä nelos- että vitospikataipaleilla Salo kellotti jälleen kelpo ajat. Testireissu oli tuloksellinen. Salo ja Stenberg voittivat ylivoimaisesti ison N-ryhmän ennen Anton Alénia. Salon yleiskilpailusijoitus nousi yhdellä pykälällä, kakkoseksi, Ari Vihavaisen ulosajon jälkeen.

- Kisa ei ollut meiltä totista kilvanajoa, mutta palveli alkuperäistä testitarkoitusta. Voimansiirtoon liittyviä asioita saimme ratkottua niin kuin oli suunniteltu, Stenberg valotti.

Juha Salo ei kuitenkaan ollut kisan jälkeen täysin tyytyväinen kauden avaukseensa. Sekä miehessä että autossa on vielä hiomista 27.-28. tammikuuta ajettavaan Arctic Lapland Ralliin.

- Tatsi ei ollut sitä, mitä sen pitäisi olla. Nelospätkä ajettiin paremmin, muuten jäätiin vielä normaalista kisavauhdista. Kisa toi myös esiin yhden teknisen ongelman. Hyvä, että se tuli testikilpailussa, sillä Lapissa se olisi hidastanut menoa, Juha Salo mietti.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa