Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-rallin tiedote 2

23.01.2006 / SM Vaakuna-rallin tiedote 2

Mikkeli 20.1.2006

SM Vaakuna-rallin järjestelyt etenevät kuin juna raiteillaan. Reitti on valmis ja pakkanen kovettaa teiden pohjia. Luvassa on jälleen vaihteleva reitti eteläsavolaisilla äkkiväärillä teillä. Il¬moittautumisia on KITI-kisatietojärjestelmään tullut jo muuta¬mia ja tahti kiihtyy päivittäin. Huhuja liikkuu jopa todellisten maailmantähtien osallistumisesta Vaakuna-ralliin, mutta aina¬kin Sebastian Lindholm on tulossa yrittämään vuoden 2004 voittonsa uusimista.

Kilpailukeskus on jälleen Sokos Hotelli Vaakunassa. Kilpailun lähtö ja maali tapahtuvat Mikkelin kaupungin sydämestä Halli¬tustorilta. Vanhan järjestämisrutiinin sekä yhteistyökumppa¬neilta ja naapuriseuroilta lainatun kaluston ja henkilöstön li¬säksi Mikkelin Urheiluautoilijat tarjoilee huoltoparkissaan jo¬tain aivan uutta. Huoltoparkki on entistä mielenkiintoisempi ja kiinnostavampi kilpailun kiihkeä tapahtumakeskus kilpailun suorittamisen aikana Mikkelin Ammattikorkeakoulun yhteis¬työn ansiosta.

Mikkelin ammattikorkeakoulu tuottaa SM Vaakuna-ralliin ohjelmaa uudella tekniikalla

Tänä vuonna Vaakuna-rallissa kokeillaan uusinta mediatekniikkaa. Mikkelin ammattikorkeakoulun mediatuotantopalvelut testaavat, kuinka valokuituverkon avulla voidaan siirtää kuvaa noin 15 kilometrin päässä sijaitsevalta erikoiskokeelta. Kuvaa välitetään ammattikorkeakoulun mediastudiolle, Mikpoliin, joka sijaitsee rallin huoltoparkissa. Erikoiskoekuvien lisäksi Mikpolista lähetetään ralliväelle myös muuta ohjelmaa: haastatteluja, kisastudion asiantuntijakommentteja sekä lyhyitä juttuja rallimaailmasta ja sen liepeiltä. Mikpolissa on myös rallin lehdistökeskus ja sieltä tarjotaan myös reaaliaikaista tulospalvelua.

Yleisö voi seurata ohjelmaa huoltoparkin suurelta videotaululta ja Mikpolin kahvilassa. Tavoitteena on välittää ohjelmaa myös yhdelle rallin erikoiskokeista. Kameroita on käytössä erikoiskokeilla, studiossa ja huoltoparkissa yhteensä 14.

Tuotannossa mukana 50 henkilöä, suurin osa opiskelijoita
Mediakokeilu tuotetaan suurimmaksi osin opiskelijavoimin. Työssä on mukana yhteensä yli 50 henkilöä - reilun 30 opiskelijan lisäksi opettajia ja projektihenkilöitä sekä suuri joukko Mikkelin urheiluautoilijoiden ja kyläyhdistysten talkooväkeä. Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opiskelijoiden lisäksi ohjelman tuottamiseen ja lähettämiseen osallistuvat myös kulttuurituotannon, muotoilun ja liiketalouden opiskelijat. Ohjelman juontaa kulttuurituotannon opiskelija Ragnar Paananen ja ohjaa mediatuotannon lehtori Tomi Numento.

Mediakokeilu osa Tapahtuma-akatemiaa
Mikkelin ammattikorkeakoulu on monialainen ammattikorkeakoulu Etelä-Savossa. MAMK antaa opetusta kahdeksalla koulutusalalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita on 4500 ja työntekijöitä 430. Koulutuksen lisäksi ammattikorkeakoulussa tehdään soveltavaa tutkimus- ja kehittämistyötä.

Vaakuna-rallin mediakokeilu liittyy Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoimaan Tapahtuma-akatemia -projektiin. Projektissa kehitetään tapahtumien tuotantoon liittyvää mediaosaamista ja alan koulutusta. Projekti on osa Itä-
Suomen tavoite 1-ohjelmaa ja sen päärahoittajat ovat Euroopan sosiaalirahasto ja Itä-Suomen lääninhallitus. Hanke toteuteaan vuosina 2005-2006.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Pekka Uotila
040 7723356

Lisätietoja SM Vaakuna-rallista
www.mikua.fi/vaakunaralli.
tiedottaja Virpi Oittinen
050 5572089
virpi.oittinen@mtp1.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa