Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

23.01.2006 / Jani Salomaa

Tulevana viikonvaihteena se taas alkaa. Rallin yleisen luokan SM-sarja käynnistyy Rovaniemen maisemissa ajettavalla Tunturirallilla. Kaksipäiväinen kilpailu on aina koetellut kilpailijoita kovalla kädellä. Vaativat erikoiskokeet haastavat kokeneimmankin kuljettajan, sillä tiet Lapissa ovat nopeita ja röykkyisiä.

Numerolla 64 kisaan lähtee Jani Salomaa-Mikko Lappalainen -kaksikko, joka viimevuotiseen tapaan on liikkeellä pienen n-ryhmän Honda Civic Type R:llä. Pari kiertää koko SM-sarjan ja tähtää luonnollisesti mahdollisimman korkealle tuloksissa.
Lauantaina alkanut tutustumisjakso kestää torstaihin asti. Siinä ajassa on saatava selvyys nuotteihin teiden luonteesta.

- Olemme ajaneet n. 1500 km kaikkiaan. Aamulla ennen klo kahdeksaa lähdemme ja koko valoisan ajan olemme reitillä. Ihan täysiä päiviä saa siis tehdä, kertoi Kemijärven maisemista maanantaina tavoitettu Jani Salomaa.

Erikoiskokeiden kunto vaihtelee vuosittain jonkin verran. Tänä vuonna mukaan on mahdutettu monta tuttua erikoiskoetta, mutta onpa joukossa uusiakin osuuksia.

- Tiet ovat aika hyvässä kunnossa. Muutama todella huono osuuskin mahtuu mukaan; Siikakämän (EK 4) loppuosa sekä Kielijupon (EK 7) alkuosuus ovat pahoja. Oikeastaan niillä paikoilla ei mene tietä tavallisesti lainkaan, vaan ne ovat jäädytetty kilpailua varten. Lunta ei ole kovin paljon eteläisimmillä erikoiskokeilla, mutta Kemijärven suunnalla on enemmän talviset maisemat. Lumipenkat, joihin voisi nojata, puuttuvat kokonaan, harmitteli Salomaa.

Pitkä nuotitusjakso antaa kilpailijoille mahdollisuuden hioa nuotit hyvään kisakuntoon. Jani Salomaan tiimille se tarkoittaa liki 3000 ajokilometriä ja 2-3 nuottivihkollista merkintöjä. Uudet erikoiskokeet kierretään 4-5 kertaa läpi. Mahtuupa mukaan myös eksotiikkaa, jonka voi kokea vain Lapissa.
- Poroja on paljon. Niitä saa väistellä jatkuvasti. Lauantaina, kun aloitimme nuotituksen oli - 28 astetta pakkasta. Nyt on enää vain -2 astetta, joten toivottavasti ei mene ihan suojakeliksi. Tavoite on avata SM-pistetili heti. Pelkästään maaliin ajamalla se ei onnistu, joten lähdemme ajamaan selvästi kovempaa kuin viime vuonna. Auton pitäisi olla kunnossa ja renkaitakin on tarvittava määrä, tuumaili Salomaa.

SALOMAA-Racing tiedotus/Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa