Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

24.01.2006 / Teemu Arminen

Teemu Arminen lähtee tulevana viikonloppuna Rovaniemellä käynnistyvään ralliautoilun SM-sarjaan edellisvuotta piirun verran kovemmin tavoittein. Subaru Challengen voiton uusiminen sekä pistesijat jokaisessa osakilpailussa ovat riihimäkeläisen yrittäjän minimitavoite.

Kauden avauspisteistä kilvoitellaan jo perinteisesti Lapin aina arvaamattomissa olosuhteissa. Lisäväriä kilpailuun tuo edellisvuodesta muutettu reitti, jolle on mahdutettu osuuksia, joita ei käytetä normaalissa liikenteessä. Ajoura on jäädytetty kairaan, joten erikoiskokeilla on paikoin todella pahoja röykkyjä.

- Muutamilla erikoiskokeilla on todella huonokuntoisia osuuksia, joissa täytyy olla tarkkana, ettei riko autoaan. Näitä osuuksia ei varmasti suvaittaisi muissa ralleissa, mutta täällä ne kuuluvat kisan luonteeseen, eikä niitä vastaan sen ihmeemmin protestoida. Muutoin reitti on todella mahtava ja vauhdikas. Malttia pitää olla matkassa, Teemu Arminen ruotii kilpailun vaativaa reittiä.

Kilpailunumerolla 40 kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa starttaava Arminen lähtee 13 erikoiskokeen mittaiselle reitille periaatteella, että perjantaina ajetaan tarkasti autoa rikkomatta maaliin. Lauantain lenkille on tätä kautta tarkoitus ansaita hiukan parempi lähtöpaikka ja kiristää myös vauhtia.

- Olen valmistautunut tähän kauteen hyvin. Joulun jälkeen ajoimme Jyväskylän seudulla kahden päivänä ajan kahdella eri tiellä ja testikilometrejä kertyi reilut 300. Kokonaisuudessaan olemme ajaneet tämän talven lumilla noin 500 kovavauhtista testikilometriä, Arminen summaa hyvin sujunutta valmistautumisjaksoa.

Myös kilpa-autoon, Subaru Impreza WRX:ään, on panostettu. Moottori, alusta ja vaihteisto on käyty perusteellisesti läpi ja huollettu. Uuden tietokoneohjelman myötä moottori on herkempi ja on Teemun mielestä aiempaa selkeästi parempi. Myös rengasasiat ovat kunnossa, sillä Subaru Challengen voitoksi saadut 50 rengasta takaavat, ettei silläkään puolella tarvitse antaa tasoitusta, etenkin kun käytettävissä on Michelinin viimeisimmän kehitysversion renkaita.

- Nyt on todella hyvä fiilis lähteä kilpailemaan, kun kaikkia asiat ovat reilassa. Torstaina käymme vielä ajamassa viimeistelytestin, niin ukotkin ovat sitten vireessä, kun kilpailu käynnistyy perjantaina, Teemu heittää.

Yhteistyötä Tommi Mäkinen Racingin kanssa

Tommi Mäkinen Racing on solmitun yhteistyösopimuksen perusteella valtuuttanut Armisen yrityksen, Varaosatalo Teemu Oy:n, hoitamaan kuluvalla kaudella SM-rallien yhteydessä Subarujen varaosahuollon. Jokaisessa osakilpailussa kiertää yleisimmillä Subarun varaosilla lastattu pakettiauto, jonka löytää kilpailujen huoltoparkista Armisen varikkopilttuun vierestä.

Teksti: Timo Rintakoski

( uudet websivut aukeavat kohta www.teemuarminen.com )

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa