Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

25.01.2006 / Kristian Sohlberg

Turkkilaisen yksityistallin Team Red Devil Atolye Kazazin Subarulla vähintään kuusi MM-rallia ajava Kristian Sohlberg, 27, käynnistää kautensa viikonvaihteessa Lapin lumiränneissä.
Espoolainen Sohlberg ja hänen mikkeliläinen kartanlukijansa Kaj Lindström ajavat Arctic Lapland Rallyn A-ryhmän Mitsubishi Lancer evo-6:lla.
- Auto on vanha kunnon N-ryhmän sotaratsu A-ryhmäläisen kuristimella varustettuna. Emme me lähde täältä niinkään voittoa hakemaan. Tärkein tavoite on ajaa maaliin ja kerätä vyön alle mahdollisimman paljon ehjiä erikoiskoekilometrejä ensi viikolla ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten, vahvistaa Sohlberg.
- Aluksi ideana oli ajaa Lapissa pelkät testit, mutta tämä vaihtoehto palvelee meitä paremmin Ruotsiin valmistauduttaessa. Kilometreistä saa enemmän irti kisatunnelmassa.
Sohlberg ja Lindström matkustavat Rovaniemeltä sunnuntaina suoraan Ruotsiin, jossa Subaru Impreza S10 WRC-auton testit ovat vuorossa heti maanantaina.
- Viimeisten tietojen mukaan Värmlannin suunnalla on lunta todella paljon. Sitä on tullut lisää myös Rovaniemen korkeudelle, joten molemmissa päästään ajamaan kunnollinen talviralli.

Tuttua rytmiä hiotaan Lindströmin kanssa

Arcticissa kahdesti ajettavien erikoiskokeiden teiden pohjat ovat kovalla rasituksella, mutta kartanlukija Lindström ei usko sen aiheuttavan suurempia ongelmia.
- Kaiken kaikkiaan olosuhteet ovat hyvät. Lunta riittää ja tienpohjat ovat jäässä.
Sohlberg ja Lindström ajoivat yhdessä jo kaudella 2004, kun he osallistuivat MM-sarjaan Mitsubishin tehdastallissa. Viime kaudella Sohlberg taittoi matkaa kokeneen Lindströmin nuoteista Ruotsin MM-rallissa, sekä Rovaniemen, Mikkelin ja Uudenkaupungin SM-ralleissa.
Yhteistyö on tuttua, joskin Arctic-ralli palvelee myös nuotituksen hiomisen osalta tulevaa.
- Pääsemme tekemään Lapissa nuotit parille uudelle pätkälle. Tätä kautta rytmi löytyy parhaiten, vaikka kalusto onkin erilainen MM-ralleihin verrattuna, painottaa Lindström, joka on voittanut urallaan yhden MM-osakilpailun. Se tapahtui vuonna 2002 Monte Carlossa Tommi Mäkisen kakkoskuskina.

Katalonia vaihtuu Argentiinaan

Kristian Sohlbergin ja Team Red Devil Atolye Kazazin alkuperäiseen MM-kalenteriin on tullut yksi muutos. Sohlberg ajaa suunnitelmien mukaan Ruotsin lisäksi Italian, Kreikan, Suomen ja Turkin MM-rallit, mutta Katalonian asfalttipätkät vaihtuvat Argentiinan tunnetusti nopeisiin sorateihin 28.-30. huhtikuuta.
- Minulle tuo vaihto sopii hyvin. En ole ajanut vielä riittävästi kilpaa asfaltilla ja toisaalta Argentiinan kisa on jo entuudestaan tuttu, perustelee Sohlberg.
Sohlberg ajoi vuonna 2004 Argentiinassa hienoa kisaa Mitsubishilla, kunnes tekniikkamurheet veivät mennessään varmalta vaikuttaneet MM-pisteet. Sohlbergin matkanteko päättyi viidenneltä sijalta vaihdelaatikko-ongelmiin rallin kolmanneksi viimeisellä, Villa Allenden erikoiskokeella.
SM-kauden avaava Arctic-ralli käynnistyy perjantaina kuudella erikoiskokeella, jotka sisältävät 110 pikiskilometriä. Yhteensä 278 erikoiskoekilometrin mittainen urakka umpeutuu lauantaina ajettavilla seitsemällä pikataipaleella.
Viime kauden pronssimitalisti Sohlberg ei osallistu SM-sarjaan. Tavoitteet on suunnattu tiukasti MM-ralleihin.

Lisätietoja:
Kristian Sohlberg
GSM +358 40 9030 560
e-mail: kristian@sohlberg.org

Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM +358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

www.kristiansohlberg.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa