Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

30.01.2006 / Juha Salo

Rallin SM-sarja sai arvoisensa avauksen, kun arktinen ralliseikkailu kaasuteltiin tänään päätökseen Rovaniemellä. Tunturi-ralli täytti odotukset varsinkin isossa N-ryhmässä ajavan Juha Salon osalta. Mitsubishi-kuljettaja korjasi vihdoin vielä saavuttamatta olleen voiton Lapin kairoilta. N-ryhmän vahvan ykkössijan lisäksi Salo ja kartanlukija Mika Stenberg saivat juhlia koko kaksipäiväisen rallin pronssisijaa Kosti Katajamäen ja Jarmo Mikkosen jälkeen.

Arctic Lapland Rallyssa ajettiin totutusti kaksi erillistä SM-osakilpailua, joista molemmista jaettiin erikseen omat SM-pisteensä. Salo aloitti rallin perjantaina vahvasti ollen kuudesta ajetusta erikoiskokeesta viidellä N-ryhmän nopein kuljettaja. Kauden ensimmäinen voitto tuli 7,3 sekunnin erolla Juho Hänniseen.

- Tiedä sitten ajoimmeko kuitenkaan niin kovaa, ettemmekö paikoittain olisi pystyneet jopa kiristämään vauhtia, Salo mietiskeli eilen rallin tauottua.

Ja kiristihän kaksikko Salo - Stenberg vauhtiaan - pohja-ajat heti aamun avauspätkiltä. Huollon jälkeisellä kolmannella erikoiskokeella Salo ajoi vasta ryhmän neljänneksi nopeimpaan aikaan. Ei ihme, että hallitseva mestari oli lievästi tyytymätön.

- Sarriojärvi 1 oli vähän turhan nättiä ajoa meiltä ja jäimme kärkivauhdista, mutta seuraavalla pitkällä pätkällä korjasimme tilanteen, Salo sanoi.

Nelosella Salo ja Stenberg olivat jälleen hyvässä vedossa. Kosti Katajamäen WRC-vauhtiin verrattuna Salo ajoi ännäläisellään 26 kilometrin pätkällä vain 10 sekuntia hitaammin.

- Auto pelasi tosi hyvin, eikä meillä ollut pienintäkään ongelmaa pätkillä.

Meidän vauhti oli noin 0,7 sekuntia kilometriä kohden Kostia hitaampaa, mikä on hyvä homma. Toiseen kertaan ajetut pätkät eivät ihan sytyttäneet ja viimeinen tultiin jo varmistellen, Juha laskeskeli.

Salo kasvatti eroa kilpakumppaneihin viimeisilläkin pätkillä. Eilen Saloa ajallisesti kovistellut Hänninen ei päässyt tänään hyvälle hyökkäysetäisyydelle. Eroa lopputuloksissa syntyi Salon eduksi toisen päivän osalta 34 sekuntia. Ison N-ryhmän kolmanneksi ajoi tänään Jari Ketomaa.

Poronsarvia aseteltiin palkintojenjaossa ensimmäistä kertaa Juha Salon ja kartturi Mika Stenbergin päähän Lapin valloituksen kunniaksi. Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun kolmas sija sai kaksikon niin ikään tyytyväiseksi.

- Voittoa Tunturista on haettu kauan. Nyt on todella hieno fiilis varsinkin, kun kisa sujui loistavasti, eikä meillä ollut minkäänlaisia probleemia, Salo hehkutti.

Parivaljakon osalta seuraava koitos on kahden viikon kuluttua ajettava Norjan Ralli, joka on myös rallin MM-sarjan kandidaattikilpailu. Tuttu SM-sarja jatkuu Mikkelissä 18. helmikuuta.

- Norjaan lähdetään ajamaan tosissaan hyvistä yleiskilpailusijoituksista.

Mikkelissä taas pyrimme jatkamaan samaan tahtiin. Emme meinaa siellä paikkaamme luovuttaa. Nyt säädellään moottoriohjelmia tiukemmiksi. Täällä ajoimme sen osalta varman päälle, Salo hymyili.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748

tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa