Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

30.01.2006 / Jussi Välimäki

Rallin kotimainen SM-sarja avattiin napapiirillä tammikuun viimeisenä viikonloppuna Arctic Lapland rallissa. Kaksipäiväisen kilpailun molempina päivinä käytiin armoton taistelu niin yleiskilpailun voitosta kuin myös kahdesta erillisestä SM-kilpailusta. Yleiskilpailun voittajaksi kurvaili viikon päästä Ruotsin MM-rallissa Ford Focus WRCtä luotsaava Kosti Katajamäki. Koska hallitseva Suomen mestari ei tänä vuonna osallistu SM-sarjaan, korkeimmat SM-pisteet matkasivat toisen Ford Focus WRC -kuljetajan Jarmo Mikkosen palkintokaappiin.

Avauspäivänä neljäntenä matkaa A-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer ralliautolla taittanut Jussi Välimäki joutui nostamaan kädet pystyyn toisen kilpailupäivän toisen erikoiskokeen päätteeksi Lancerin moottorin ylikuumenemisen seurauksena. Keskeytyshetkeen saakka hallitseva Aasian-tyynenmeren rallisarjan mestari oli iskuetäisyydellä palkintokorokesijoituksesta - vastoin kaikkien ennakkoajatuksia ja odotuksia.

- Ei mopolla mahdottomia, mutta lähestulkoon WRC-autojen vauhtia. Ei yli puolivuosikymmenen vanhalla kalustolla ollut tällä kertaa saumoja lyömään kapuloita WRC-autojen rattaisiin, joskaan emme ottaneet heiltä suuremmin pataankaan. Keskeytyksestä huolimatta olen tyytyväinen Tunturirallissa saamaamme huomioon ja vauhtimme noteeraukseen, hymyili iloinen Välimäki jatkaen, - Se todistaa sen, että olemme kartturini Jarkko Kalliolevon kanssa nopeita kuljettajia myös lumella.

Mitsubishi overseas driver of the year

Vaikka tällä kertaa jäi porontaljat Jussilta saamatta, ei hänen tarvinnut matkustaa kotiin ilman palkintoa. Kaudella 2005 Välimäki saavutti Aasian-tyynenmeren rallisarjan mestaruuden ja koska mestaruudesta oli merkittävää markkinallista painoarvoa Mitsubishin emoyhtiölle, halusi japanilainen autonvalmistaja osoittaa arvostusta nimeämällä Jussi Välimäen Mitsubishin vuoden kansainväliseksi autourheilijaksi. Kunnianosoituksen painoarvoa lisää se fakta, että Välimäki oli kaudella 2005 ainoa ei-aasialainen palkittu rallikuljettaja.

- Tämä palkinto on tunnustus hyvin tehdystä työstä ja se kannustaa meitä ralliurallamme eteenpäin, hekumoi Mitsubishi overseas driver of the year

2005 tittelisti jatkaen, - Seuraava askel uralla olisi tietysti WRC-taso eli paluu rallin MM-sarjaan. Sen tavoitteen saavuttamiseksi tulemme tekemään hartiavoimin töitä.

Jani Kekoni / Plopcrew Productions
Digitaalisen median tuotantostudio
jani.kekoni@plopcrew.net
www.plopcrew.net
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa