Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

30.01.2006 / Jani Salomaa

Pitkään odotettu rallin SM-sarjan avaus, legendaarinen Tunturiralli ajettiin viikonloppuna Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa. Kilpailu koostui kahdesta eri ajopäivästä, joista pisteet laskettiin molemmista erikseen. Jaossa oli siis perjantaina ja lauantaina täysi pistepotti menestyjille.

Jani Salomaan ja Mikko Lappalaisen osalta perjantain erikoiskokeet sujuivat odotusten mukaisesti. Pienen n-ryhmän Honda kirkui penkkojen välissä luokan yhdeksänneksi nopeinta vauhtia. Aivan puhtaasti ei päivä sujunut, mutta yötauolle Salomaa saapui tyytyväisenä.

- Ihan ensimmäisillä erikoiskokeilla tuntui, että miehessä on virtaa enemmän kuin kädet antaa myöten. Toisella ek:lla teimme yhden ylipitkän hypyn, jonka seurauksena tuulilasi hajosi ja aurauskulmat menivät sekaisin. Kolmosen ajoimme lumirenkaalla ja lopussa nastat katosivat täysin. Omasta mielestäni ajo oli virheetöntä, mutta kello kertoi toisin. Huollossa auto tuli kuntoon ja illan pitkä lenkki, ek:t 4 ja 5, menivät molemmat oikein mukavasti, vaikka Jyrhämäjärvellä (ek 5) saimme edellä lähteneen kilpailijan kiinni ja jouduimme ajamaan lumipölyssä, kertasi Jani Salomaa kisan alkua.

Lauantaista muodostui Salomaalle ja kartanlukija Mikko Lappalaiselle hikinen urakka, mutta toiselle tavalla, kuin oli suunniteltu.

- Hanhikoskella (ek 8) rengas puhkesi, kun maaliin oli vielä matkaa 20 km. Tyhjällä renkaalla ei voinut ajaa, joten aloimme etsiä vaihtopaikkaa. Ajoin ensimmäisessä risteyksessä sivuun, mutta tietä ei ollutkaan aurattu. Jäimme kiinni lumeen ja aikaa kului tunnin verran lapioidessa ja renkaan vaihtamisessa. Siinä tuli ek:n maksimiaika täyteen, joten meidät suljettiin pois kilpailusta. Tämä on Tunturirallia, jutteli vaisunoloinen Salomaa sunnuntaina.

Kokonaisuutena Tunturirallista jäi hyvä maku suuhun, sillä SM-pistetili aukesi odotetusti perjantaina saalistetuilla kahdella pisteellä. SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua ajettavalla Mikkelin osakilpailulla.

SALOMAA-Racing tiedotus/Miika Wuorela

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa