Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

01.02.2006 / Teemu Arminen

Teemu Armisen SM-rallikauden avaus ei sujunut suunnitelmien mukaan. Molempien kilpailupäivien ajovirheet pudottivat riihimäkeläisen tavoiteltujen SM-pistesijojen ulkopuolelle.

Kolmatta kertaa vaativaan Tunturi ralliin startannut Arminen lähti edelliskerroista poiketen liikenteeseen taktiikalla alusta asti täysillä, yhtään ei katsella. Yritys kostautui heti ensimmäisellä erikoiskokeella, jossa Subarua kaivettiin hangesta 13 minuuttia. Ensimmäinen kilpailupäivä oli piloilla alkumetreillä, mutta Arminen ja kartturi Seppo Varmavuo tekivät päätöksen ajaa ensimmäinen päivä maaliin ja hakea sitä kautta ajorutiinia sekä napata muutama Subaru Challengen piste.

Kilpailun erikoisuutena on, että molemmilta ajopäiviltä jaetaan erikseen SM-pisteet ja näin Arminen lähti toiseen kilpailupäivään vakaasti taistelemaan pistesijoituksesta samalla meiningillä kuin avauspäivänäkin.

- Aamun ensimmäisellä ek:lla tultiin ehkä hiukan liian varovaisesti ja meidän kanssa tiukasti pisteistä kamppaillut Ari Laivola sai tehtyä 13 sekunnin kaulan. Seuraavalla vaativalla Hanhikosken pätkällä Teemu sai juonesta kiinni ja aika oli kohtuullisen hyvä, yleiskilpailun 16. nopein, kartturi Varmavuo kertoo.

Kilpailun ratkaisu tapahtui jälleen kerran legendaarisilla Sarrion ja Ristilammen erikoiskokeilla.

- Kun lähdimme toiseen kertaan ajettaville Sarrion ja Ristilammen erikoiskokeille, päätimme, että nyt ajetaan Laivolasta ohitse. Eroa oli noin15 sekuntia ja matkaa 56 kilometriä. Sarrio lähti tulemaan todella hyvin ja Teemu uskalsi laskea niin kuin pitääkin. Mutta valitettavasti sitten eräässä täysillä ajettavassa, sillan ylittävässä loivassa mutkassa auto pyörähti ja kapeassa lumirännissä vekslailuun meni aikaa minuutin verran. Kun vielä ilmanputsari meni tukkoon lumesta, niin seuraava Ristilammen pätkä meni piloille, Varmavuo kertaa kilpailun ratkaisuhetkiä.

Vaikka taistelu pisteistä oli käytännössä ohitse, päättivät Teemu ja Seppo ajaa viimeisen erikoiskokeen täysillä. Sieltä saalina oli mukava yleiskilpailun 11. nopein aika.

- Tunnelmat kisan jälkeen olivat ymmärrettävästi maassa, mutta muutamat hyvät pätkäajat lämmittävät mieltä. Vauhtia ja riskikynnystä on nostettu ja huomasimme, että vauhti alkaa myös pikku hiljaa riittää pistesijoille. Pari virhettä pudotti meidät tällä kertaa pisteiltä, Varmavuo summaa.

Subaru Challengessa Teemu Arminen on neljäntenä. Ennen seuraavaa Mikkelissä ajettavaa SM-osakilpailua ohjelmassa on rengastestejä sekä ajoharjoittelua.

- Uusittu moottori reagoi todella hyvin. Koneen luonne on kohdallaan ja tehoja yhtä paljon kuin muilla. Auto on todella hyvä. Nyt haetaan rengasvaihtoehdot kohdalleen sekä tarkkuutta ajoon, Arminen vahvistaa.

Teksti: Timo Rintakoski

www.teemuarminen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa