Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

06.02.2006 / Jussi Välimäki

Helmikuun kolmantena viikonloppuna Savon sydän sykähtelee rallin merkeissä. Perinteiseen keskitalviseen tapaan Mikkelin seutu isännöi rallin SM-osakilpailun, joka on järjestyksessään kolmas kahdeksasta. Kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna napapiirillä Arctic Lapland Rallyn merkeissä ja silloin korkeimmat SM-pisteet matkasivat ikinuoren rallikuljettajan, Jarmo Mikkosen haltuun.

Tunturirallissa runsaasti kaluston puolesta tasoitusta WRC-kuljettajille antanut Jussi Välimäki starttaa Mikkelin SM-ralliin uusin eväin. Napapiirillä kalustona ollut Mitsubishi Lancer Evolution VI gr.A sai tehdä tilaa uudemmalle Mitsubishi Lancer Evolution VIII gr.A'lle, jolla viidentenä SM-sarjan pisteissä kurvaileva Välimäki aikoo haastaa niin Mikkosen kuin myös moninkertaisen Suomen Mestarin, paluun rallipoluille tekevän Sebastian Lindholmin.

- Alunperin, ajotuntuman ylläpitämiseksi minun piti ajaa vain Arctic Lapland Rally ja keskittyä kansainvälisiin kilpailuihin. Koska joulupukin maisemissa ajettu, perinteikäs Tunturiralli näytti sen, että vaikka kilpailimme vanhentuneella ns. kotitekoisella A-ryhmän ralliautolla, vauhtimme riitti antamaan vastusta WRC-autoille. Sen myötä päätimme osallistua Mikkelin SM-ralliin uudemmalla tekniikalla varustetulla, joskin silti N-ryhmästä A-ryhmään muutetulla ralliautolla ja katsoa pystymmekö vastaamaan WRC-autojen vauhtiin. En aikaisemmin ole kilpaillut Mikkelissä, mutta uskon tiestön sopivan erinomaisesti vauhdillemme, kertoi Välimäki jatkaen, - Auton ja huoltopalvelut toimittaa meille PrintSport Racing.

Kansainväliset rallisuunnitelmat myötätuulessa

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu, Ruotsin MM-ralli on käynnistynyt Keski-Ruotsin metsissä. Edellisvuosista poiketen Välimäkeä ei Ruotsin MM-lumilla nähdä vaan kangasalalainen moottoriurheilija on managerinsa Hannu Lehtosen kanssa tiiviisti vääntänyt kättä loppukauden kilpailuohjelmasta.

- Olemme pyrkineet rakentamaan ralliohjelmaa, jolla tietoisesti kapinoimme nykypäivän ammattiautoilun tilaa. FIA Aasian-tyynenmeren rallimestaruus avasi uusia ovia, mutta kaikkien ovien takana oli korkea hintalappu. En koe kovin motivoivaksi sellaista työtä, mistä joutuu maksamaan päästäkseen tekemään sitä, tuumaili Välimäki jatkaen, - Mutta nyt näyttää siltä, että Fast-Jussi nähdään huippukalustolla kansainvälisillä kisa-areenoilla.

www.jussivalimaki.com

Jani Kekoni / Plopcrew Productions
Digitaalisen median tuotantostudio
jani.kekoni@plopcrew.net
www.plopcrew.net
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa