Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

06.02.2006 /

Helmikuun kolmantena viikonloppuna Savon sydän sykähtelee rallin merkeissä. Perinteiseen keskitalviseen tapaan Mikkelin seutu isännöi rallin SM-osakilpailun, joka on järjestyksessään kolmas kahdeksasta. Kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna napapiirillä Arctic Lapland Rallyn merkeissä ja silloin korkeimmat SM-pisteet matkasivat ikinuoren rallikuljettajan, Jarmo Mikkosen haltuun.

Tunturirallissa runsaasti kaluston puolesta tasoitusta WRC-kuljettajille antanut Jussi Välimäki starttaa Mikkelin SM-ralliin uusin eväin. Napapiirillä kalustona ollut Mitsubishi Lancer Evolution VI gr.A sai tehdä tilaa uudemmalle Mitsubishi Lancer Evolution VIII gr.A'lle, jolla viidentenä SM-sarjan pisteissä kurvaileva Välimäki aikoo haastaa niin Mikkosen kuin myös moninkertaisen Suomen Mestarin, paluun rallipoluille tekevän Sebastian Lindholmin.

- Alunperin, ajotuntuman ylläpitämiseksi minun piti ajaa vain Arctic Lapland Rally ja keskittyä kansainvälisiin kilpailuihin. Koska joulupukin maisemissa ajettu, perinteikäs Tunturiralli näytti sen, että vaikka kilpailimme vanhentuneella ns. kotitekoisella A-ryhmän ralliautolla, vauhtimme riitti antamaan vastusta WRC-autoille. Sen myötä päätimme osallistua Mikkelin SM-ralliin uudemmalla tekniikalla varustetulla, joskin silti N-ryhmästä A-ryhmään muutetulla ralliautolla ja katsoa pystymmekö vastaamaan WRC-autojen vauhtiin. En aikaisemmin ole kilpaillut Mikkelissä, mutta uskon tiestön sopivan erinomaisesti vauhdillemme, kertoi Välimäki jatkaen, - Auton ja huoltopalvelut toimittaa meille PrintSport Racing.

Kansainväliset rallisuunnitelmat myötätuulessa

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu, Ruotsin MM-ralli on käynnistynyt Keski-Ruotsin metsissä. Edellisvuosista poiketen Välimäkeä ei Ruotsin MM-lumilla nähdä vaan kangasalalainen moottoriurheilija on managerinsa Hannu Lehtosen kanssa tiiviisti vääntänyt kättä loppukauden kilpailuohjelmasta.

- Olemme pyrkineet rakentamaan ralliohjelmaa, jolla tietoisesti kapinoimme nykypäivän ammattiautoilun tilaa. FIA Aasian-tyynenmeren rallimestaruus avasi uusia ovia, mutta kaikkien ovien takana oli korkea hintalappu. En koe kovin motivoivaksi sellaista työtä, mistä joutuu maksamaan päästäkseen tekemään sitä, tuumaili Välimäki jatkaen, - Mutta nyt näyttää siltä, että Fast-Jussi nähdään huippukalustolla kansainvälisillä kisa-areenoilla.

www.jussivalimaki.com

Jani Kekoni / Plopcrew Productions
Digitaalisen median tuotantostudio
jani.kekoni@plopcrew.net
www.plopcrew.net
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa