Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

06.02.2006 / Subaru Challenge

Jukka Ketomäki vei vakuuttavalla ajolla täydet pisteet Subaru Challengen kauden 2006 avausosakilpailusta. Arctic Lappland Rally ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna Lapin hangilla ja molemmista päivistä oli jaossa sekä SM- että Subaru Challenge-pisteitä.

Ketomäki oli varsin tyytyväinen 18 pisteen pottiin ja 2500 euron tiliin: "Kaikki meni Challengen osalta ihan nappiin. Tämä oli loistava kauden avaus. Ongelmia tosin oli hiukan vaihdelaatikon kanssa molempina päivinä, ja pohjapanssarin kiinnitysongelmissa menetettiin perjantaina aikaa. Palkinnot saatiin kuitenkin matkaan, joka merkitsee jatkoa ajatellen paljon."

Subarun ajo-ominaisuuksia Ketomäki kehui varauksetta: "Auto on päivitetty 2006-malliseksi ja kehitystä on tapahtunut huimasti. Ajotuntuma oli todella hyvä."

Ketomäki sai muiden palkintojen lisäksi käyttöönsä seuraavan osakilpailuun asti Subaru Imprezan, joka luovutetaan sarjaa kulloinkin johtavalle kuljettajalle.

Ketomäen kausi jatkuu seuraavaksi Ruotsin MM-rallilla, joka ajetaan 3.-5. helmikuuta. Viime vuonna Ketomäki voitti Ruotsissa N-ryhmän. "Kaikki yritetään, että tulos olisi viime vuoden mukainen. Subaru Challengessa puolestaan tavoitteeksi on asetettu, että pidetään nyt saavutettu piikkipaikka hallussa koko kauden", hymyilee Ketomäki.

Challengen kakkospaikkaan ajoi Teemu Laatunen sijoittuen molempina päivinä kisan toiseksi. Laatunen keräsi avauskisasta yhteensä 12 pistettä. Kolmannen tilan jakavat kuudella pisteellä Teemu Arminen ja Iso-Britannian Natalie Barratt, joka tuo Challengeen ainoana naiskuljettajana lisäväriä. Barratt hakee SM-sarjasta ja Subaru Challengesta oppia Suomen nopeista pikataipaleista. Sarjan viidentenä on Petri Lehtovirta.

Subaru Challenge jatkuu 18.2. Mikkelissä Vaakuna-rallilla.

Subaru Challenge 2006 pisteet:

Ketomäki 18
Laatunen 12
Arminen 6
Barratt 6
Lehtovirta 4


www.subaru.fi ja tommimakinen.com
Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa