Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

19.02.2006 / Subaru Challenge

Subaru Challenge 2006 - SM-Vaakuna-ralli Mikkeli:


Ketomäki ajoi Challenge-hattutempun


Jukka Ketomäen vauhti Subaru Challenge-sarjassa jatkui vastustamattomana myös kauden toisessa SM-osakilpailussa Mikkelissä, jossa Ketomäki ylsi uudella Subaru Impreza Sti 2006 -autolla Arctic Lapland Rallyn tavoin täyteen Subaru Challenge-pistepottiin.

Kolme Challenge-voittoa kolmesta mahdollisesta, ison N-ryhmän SM-pisteiden kakkossija sekä jo 4200 euroon noussut Challenge-sarjan palkintorahatili saivat Ketomäen suupielet hymyyn.

- Kaikki meni taas kerran Challengen osalta ihan nappiin. Hieno sarja. Ei tällaisia rahapalkintoja pysty Suomessa muualta ajamalla hankkimaan. Loistava kauden avaus, Ketomäki hehkutti Mikkelin SM-rallin jälkeen.


- Myös kalusto toimi hyvin ja ajo uudella Imprezalla sujuu koko ajan paremmin. Viime vuoden autoon verrattuna alusta on kehittynyt selvästi ja voimansiirto on myös erilainen. Tiukemman etulukon ansiosta autoa pystyy ajamaan esimerkiksi risteyksiin yhdellä jarrutuksella ja käännöllä eli suoraviivaisemmin kun ennen ja se näkyy myös kellossa.

- Kuljettajasta pitää vain vielä saada enemmän irti. Mikkelissä kahden ensimmäisen erikoiskokeen suorituksiini en ole tyytyväinen, mutta rallin päätöspätkät sujuivat jo paremmin. Meillä tapahtui vielä kaiken lisäksi pieni inhimillinen erhe, kun lisävalot unohtuivat reissulta kotiin. Kolmella viimeisellä erikoiskokeella illan hämärtyessä näkyvyyden kanssa oli jo suuriakin ongelmia, mutta lisävalojen puuttuminen ei vaikuttanut mitenkään rallin lopputulokseen, Ketomäki muistutti.


Challengen kakkospaikkaa pitää kolmen ajetun osakilpailun jälkeen hallussaan Teemu Laatunen, joka on sijoittunut tasaisesti jokaisessa osakilpailussa toiseksi. Mikkelissä sarjan kolmanneksi nousi sarjan ainoa naiskuljettaja britti Natalie Barratt, joka hakee rallin SM-sarjasta ja Subaru Challengesta oppia omalle ralliuralleen. Sarjan neljänneksi nousi Petri Lehtovirta kun koko sarjan voittoa puolustanut Teemu Arminen joutui tällä kertaa keskeyttämään EK:lla 6 tapahtuneen ulosajon seurauksena.


Subaru Challenge-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 11.3. SM-Peurunka-rallin yhteydessä. Talvikauden viimeisessä osakilpailussa on jaossa Subaru Challengen menestyjille yhteensä 3950 euroa palkintorahaa, josta osakilpailun voittaja kuittaa tuttuun tapaan 1700 euroa. Lisäksi jaossa on tuotepalkintoja Challenge-tuomariston valitsemille kilpailun tähdille.


Subaru Challenge pistetilanne 3/8 osakilpailun jälkeen:

1. Jukka Ketomäki, 27

2. Teemu Laatunen, 18

3. Natalie Barratt, 9

4. Petri Lehtovirta, 8

5. Teemu Arminen, 6

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa