Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

20.02.2006 / Jani Salomaa

SM-rallikauden toiset pisteet olivat jaossa Mikkelin ympäristössä ajetussa Vaakuna-rallissa. Säiden haltija oli järjestänyt otolliset talviolosuhteet kilpailulle korkeiden penkkojen reunustaessa tietä ja pakkasen paukkuessa tuntuvissa lukemissa.

Jani Salomaan kilpailua haittasivat pito-ongelmat alusta lähtien. Rengas ei tarttunut tiehen ollenkaan, eikä pienen n-ryhmän Honda tuntunut etenevän halutulla tavalla.

- Vetopitoa ei ollut lainkaan ja auto tuntui menevän liipissä jatkuvasti, joten oli todella vaikeata ajaa. En vieläkään tiedä syytä tarkalleen, mutta osasyynä oli varmasti väärä rengasvalinta, ajoimme lumirenkaalla ja olisi varmaan pitänyt ajaa jääkelin renkailla. Ja jos
rengas ei pure tiehen ei myöskään saa luottoa ajamiseen ja silloin kello käy armotonta vauhtia, Salomaa aprikoi kisan jälkeen.

EK-ajat pyörivät luokassa 10-15 paikkeilla. EK 4:llä tie kävi hetkittäin liian kapeaksi ja lumipenkka kutsui.

- Se oli sellainen pitkä vasen talon pihassa. Kävimme hangessa ja takapyörä vähän kolahti ojan penkkaan ja pyöränkulmat menivät takapäässä sekaisin. Vielä viimeiselläkin erikoiskokeella oli hiukan "ohjelmaa", oikea etupyörä osui maakiveen ja rengas taipui vinoon. Luultavasti tukivarsi ja pyörännapa vääntyivät, murehti Salomaa.

Maalissa sijoitus oli luokan 13. Edelle kuitenkin ennätti kolme sarjaan ilmoittautumatonta kuljettajaa, joten kotiin viemisinä oli yksi SM-piste kaikista murheista huolimatta.

Seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Laukaan maisemissa. Ennen Peurunka-rallia on siis paljon "kotitöitä" tehtävänä.

- Ensin pitää laittaa auto taas kuntoon ja viedä nelipyöräsuuntaukseen tarkistettavaksi. Sitten on alettava kovasti harjoittelemaan, vauhtia on löydyttävä lisää ennen seuraavaa kisaa. Kyllä se suurin syy vaisuun vauhtiin taitaa nyt kuitenkin löytyä kuljettajanpenkin ja ratin välistä,
Salomaa tuumaili sunnuntai iltana.


SALOMAA-Racing tiedotus/Miika Wuorela 20.2.06

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa