Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

10.03.2006 / Jari Ketomaa

Talvikauden viimeinen SM-ralli ajetaan lauantaina Laukaassa. Kausi on edennyt Rovaniemen kahden osakilpailun ja Mikkelin kilpailun kautta Laukaan maisemiin, jossa jaossa on kauden neljännet SM-pisteet.

Rallin SM-sarjan talvikauden päättävä kilpailu starttaa Kylpylähotelli Peurungan edestä klo 11. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin samaan paikkaan seitsemän erikoiskokeen jälkeen noin klo 18.00. Koko reitin pituus on 238 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä noin 100.

Mitsubishi Ralliart Finland -tiimin väreissä ajava Jari Ketomaa onnistui edellisessä Mikkelin osakilpailussa mainiosti. Virheetön suoritus toi miehelle N-ryhmän voiton ja yleiskilpailun kolmannen sijan.

Ketomaa lähtee kartanlukijansa Tuomo Hannosen kanssa huolellisesti valmistautuneena talven päätöskilpailuun.

- Reitti on varmasti haastava, itse olen tykännyt kovasti Laukaan ympäristön erikoiskokeista. Täällä suunnalla kunnon ralliteitä on riittävästi, Ketomaa kehaisi ennen perjantain nuotitusjakson alkamista.

- Viime vuonna olimme täällä hyvässä vauhdissa ja sijoituimme N-ryhmän kakkoseksi. Siinähän on sopiva tavoite, kun yritämme kirkastaa tuota sijoitusta yhdellä pykälällä.

Edellisen osakilpailun voiton lisäksi Ketomaan luottamusta lisää torstaina ajettu hyvä testi sekä Mitsubishi Lancer Evo8 -mallin parantuneet ominaisuudet.

- Ennakkotunnelmat ovat tosi positiiviset. Renkaiden ja jousituksen suhteen kaikki on kunnossa. Auto kävi juuri penkissä ja saimme säädettyä moottorin herkkyyttä ja kaasuunvastaavuutta. Vaikka autoa on nyt saatu kauden alun jälkeen kehitettyä, pikkuisen olemme silti suorituskyvyssä jäljessä uutta Evo9 -mallia, Ketomaa selvitti.

- Meidän uusi auto on parhaillaan rakenteilla ja starttaamme sillä kesäkauden kilpailuihin.

teksti: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa