Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

10.03.2006 /

Teemu Arminen starttaa rallin SM-sarjan talvikauden päättävään SM Peurunkaralliin pistesijat mielessä. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä taisto päättyi ulosajoon luokan kymmenenneltä sijalta.

Nyt auto on parsittu Tommi Mäkinen Racingin toimesta kuntoon. Subaru Imprezaan on tehty muutamia alustamuutoksia, joilla haetaan hiukan parempaa pitoa. Etupäähän asennettiin hiukan pehmeämmät jouset ja takaiskunvaimentimiin tehtiin myös pieni muutos.

Teemu ajoi viime sunnuntaina Hausjärven talvisprintissä 0-autoa, jonka reitti oli isoa ja nopeaa valtiontietä. Torstaina oli vuorossa hiukan pienemmän yksityistien testi.

- Olen erityisen tyytyväinen Hausjärven sprintin antiin, sillä auto käyttäytyi todella hyvin nopealla ja leveällä valtiontiellä. Pienemmällä yksityistiellä ajoimme noin 30 kilometriä testiä ja vaikka tie oli lumipöperöinen, jäi autosta hyvät fiilikset, Teemu kertoo hyvin onnistuneesta kilpailun valmistautumisjaksosta.

Laukaan ympäristössä ajettavan SM Peurunkarallin reitti on Teemun arvion mukaan viety keskimäärin hiukan pienemmille teille kuin Mikkelissä.

- Pikkuteillä on jonkin verran irtolunta, mutta vaikuttaisi, että alla on erittäin kova jää. Isot tiet ovat suhteellisen puhtaita. Meidän numerolla (27) pienemmillä teillä on jo varmaan pudas ajoura, joten rengasvalinta taitaa päätyä jäärenkaan puolelle. Kaikkiaan reitti vaikuttaa meille erittäin sopivalta, Teemu viestii ennakkotutustumisjakson lomasta.

- Lähdemme jatkamaan samasta mihin Mikkelissä jäätiin, eli pistevauhtia heti alusta alkaen. Nyt auton alusta on aiempaa parempi ja rengasasiat kohdallaan, niin mikäpä tässä. Jos pisteitä ei irtoa, niin eipä silloin voi katsoa kuin peiliin, Teemu heittää hyväntuulisena.

Teemu Arminen - Seppo Varmavuo starttaavat seitsemän erikoiskokeen ja noin sadan Ek-kilometrin mittaiselle reitille numerolla 27.

www.teemuarminen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa