Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

14.02.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Nilsiässä ajettavalla kilpailulla. Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat, hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa ja ison N-ryhmän moninkertainen mestari Juha Salo, tavoittelevat kilpailusta voittoa.

Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg starttaavat reitille numerolla kaksi ja Ketomaa yhdessä Miika Teiskosen kanssa numerolla neljä. Lähtönumerot kertovat kuljettajien sijoituksen SM-sarjassa kahden jo ajetun osakilpailun jälkeen. Molemmat ajavat Mitsubishin uusimmalla nelivetoisella Lancer Evolution IX -versiolla.

N-ryhmä on nousemassa SM-sarjassa pääluokaksi, sillä Nilsiän osakilpailun lähtöluettelon yhdeksän ensimmäistä autoa on nyt N-ryhmäläisiä.

- Tämä on hieno osoitus tälle ryhmälle ja varmasti kertoo ryhmän nykyisestä arvostuksesta. Uusia huippuautoja on paljon ja kilpailu on tiukkaa. Toivottavasti yleisö ja media huomaavat tämän nyt, kokenut Salo sanoo.

Nilsiän reitti pitää sisällään seitsemän talvista erikoiskoetta.
- Tiet olivat tuolloin aivan mahtavia ja niin ovat varmasti nytkin. Voittoa tavoitellaan taas. Kaasu pohjaan lähdössä, Salo miettii.

Mikkeliläinen Jari Ketomaa on myös mielissään Nilsiän paluusta SM-kalenteriin.

- Hyvä että kilpailupaikkakunnat vähän muuttuvat vuosittain. Tulee uusia teitä ja haasteita ja uudet tiet tasoittavat uusien tulokkaiden ja konkareiden välistä kokemuseroa, Ketomaa puntaroi.

Ketomaalle tämän kauden avannut Arctic Lapland Rally oli hankala. Ensimmäinen osakilpailu tuotti nolla pistettä, mutta toisesta tuli jo täydet pisteet.

- Se alkoi näköjään samalla tavalla kuin viime vuonna. Mutta jos vuosi loppuu myös samalla tavalla viime vuonna, niin ei sitten niin väliä. Nyt yritetään ajaa taas voittoon. Ei ole mitään syytä tavoitella mitään muuta kuin ykkössijaa, suomenmestariksi viime vuonna kaasutellut Ketomaa sanoo.

Ison N-ryhmän SM-sarjaa johtaa Mitsubishi-kuljettaja Kosti Katajamäki (18,5 pistettä), josta Salo on jäänyt 0,5 pistettä. Ketomaa on summannut 12 pistettä. Automerkkien sarjaa Mitsubishi johtaa maksimipistein.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa