Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi Ralliart Finland

14.02.2007 / Mitsubishi Ralliart Finland

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Nilsiässä ajettavalla kilpailulla. Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat, hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa ja ison N-ryhmän moninkertainen mestari Juha Salo, tavoittelevat kilpailusta voittoa.

Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg starttaavat reitille numerolla kaksi ja Ketomaa yhdessä Miika Teiskosen kanssa numerolla neljä. Lähtönumerot kertovat kuljettajien sijoituksen SM-sarjassa kahden jo ajetun osakilpailun jälkeen. Molemmat ajavat Mitsubishin uusimmalla nelivetoisella Lancer Evolution IX -versiolla.

N-ryhmä on nousemassa SM-sarjassa pääluokaksi, sillä Nilsiän osakilpailun lähtöluettelon yhdeksän ensimmäistä autoa on nyt N-ryhmäläisiä.

- Tämä on hieno osoitus tälle ryhmälle ja varmasti kertoo ryhmän nykyisestä arvostuksesta. Uusia huippuautoja on paljon ja kilpailu on tiukkaa. Toivottavasti yleisö ja media huomaavat tämän nyt, kokenut Salo sanoo.

Nilsiän reitti pitää sisällään seitsemän talvista erikoiskoetta.
- Tiet olivat tuolloin aivan mahtavia ja niin ovat varmasti nytkin. Voittoa tavoitellaan taas. Kaasu pohjaan lähdössä, Salo miettii.

Mikkeliläinen Jari Ketomaa on myös mielissään Nilsiän paluusta SM-kalenteriin.

- Hyvä että kilpailupaikkakunnat vähän muuttuvat vuosittain. Tulee uusia teitä ja haasteita ja uudet tiet tasoittavat uusien tulokkaiden ja konkareiden välistä kokemuseroa, Ketomaa puntaroi.

Ketomaalle tämän kauden avannut Arctic Lapland Rally oli hankala. Ensimmäinen osakilpailu tuotti nolla pistettä, mutta toisesta tuli jo täydet pisteet.

- Se alkoi näköjään samalla tavalla kuin viime vuonna. Mutta jos vuosi loppuu myös samalla tavalla viime vuonna, niin ei sitten niin väliä. Nyt yritetään ajaa taas voittoon. Ei ole mitään syytä tavoitella mitään muuta kuin ykkössijaa, suomenmestariksi viime vuonna kaasutellut Ketomaa sanoo.

Ison N-ryhmän SM-sarjaa johtaa Mitsubishi-kuljettaja Kosti Katajamäki (18,5 pistettä), josta Salo on jäänyt 0,5 pistettä. Ketomaa on summannut 12 pistettä. Automerkkien sarjaa Mitsubishi johtaa maksimipistein.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa