Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

17.02.2007 / Jari Ketomaa

Mikkeliläinen Jari Ketomaa saavutti lauantaina Nilsiässä uransa ensimmäisen yleiskilpailuvoiton rallin SM-tasolla. Kokonaiskilpailun voitto lohkesi varsin komealla tavalla, kun Mitsubishi-kuljettaja Ketomaa peittosi Fordin WRC-autolla ajaneen Jarmo Mikkosen 28,5 sekunnilla.
Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen nappasivat N-ryhmän korkeimmat pisteet vieläkin selvemmällä marginaalilla, kun rallissa kolmanneksi sijoittunut, kauden avauskisan voittaja, Kosti Katajamäki taipui 34,8 sekuntia.

- Ryhmävoittoja on SM-tasolta taskussa useita, mutta olihan tämä makea juttu voittaa koko yleiskisa. Täytyy menestyksen hetkellä muistaa kiittää oman tiimini panosta auton kehitystyössä. Kovasti töitä on paiskittukin, että ollaan päästy tälle tasolle, jakoi Ketomaa kunniaa.
- Ero muihin kasvoi tällä kertaa aika suureksi. Siihen varmasti vaikutti myös se, että meillä oli virheetön päivä ja kilpakumppaneilla taisi olla pieniä ongelmia.
- Aivan täydellinen päivä ei sentään meilläkään ollut, sillä kypäräpuhelimet reistailivat toisella pätkällä. Seuraava EK kulkikin hienosti ja pohja-ajan ansiosta nousimme kisan kärkeen, kartturi Teiskonen kertasi.

Ratkaisu EK5:lla

Ketomaa kellotti rallissa kolme pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta. Käytännössä voittokamppailu ratkesi viidennellä EK:lla, joka oli rallin pisin pätkä, 29 kilometriä.
Siellä Ketomaa jätti Mikkosta viisi ja Katajamäkeä peräti 23 sekuntia.
- Kyllä siihen pitkään pätkään satsattiin täysillä. Ajollisestikin se meni nappiin. Sen jälkeen lopussa ei tarvinnut ottaa yhtään riskejä, Ketomaa myönsi.

Jari Ketomaa onnistui vielä loppupätkilläkin kasvattamaan eroa lähimpiin uhkaajiinsa, joten Nilsiän osakilpailun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.
- Tämä on ehdottomasti yksi hienoimmista päivistä ralliurallani. Jo kauden avauksessa Rovaniemellä vauhtimme oli sen verran lupaavaa, että asetin tähän kisaan kovat tavoitteet. Tunnelma on nyt korkealla, kun tavoite täyttyi, Ketomaa iloitsi.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa