Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

17.02.2007 / Jari Ketomaa

Mikkeliläinen Jari Ketomaa saavutti lauantaina Nilsiässä uransa ensimmäisen yleiskilpailuvoiton rallin SM-tasolla. Kokonaiskilpailun voitto lohkesi varsin komealla tavalla, kun Mitsubishi-kuljettaja Ketomaa peittosi Fordin WRC-autolla ajaneen Jarmo Mikkosen 28,5 sekunnilla.
Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen nappasivat N-ryhmän korkeimmat pisteet vieläkin selvemmällä marginaalilla, kun rallissa kolmanneksi sijoittunut, kauden avauskisan voittaja, Kosti Katajamäki taipui 34,8 sekuntia.

- Ryhmävoittoja on SM-tasolta taskussa useita, mutta olihan tämä makea juttu voittaa koko yleiskisa. Täytyy menestyksen hetkellä muistaa kiittää oman tiimini panosta auton kehitystyössä. Kovasti töitä on paiskittukin, että ollaan päästy tälle tasolle, jakoi Ketomaa kunniaa.
- Ero muihin kasvoi tällä kertaa aika suureksi. Siihen varmasti vaikutti myös se, että meillä oli virheetön päivä ja kilpakumppaneilla taisi olla pieniä ongelmia.
- Aivan täydellinen päivä ei sentään meilläkään ollut, sillä kypäräpuhelimet reistailivat toisella pätkällä. Seuraava EK kulkikin hienosti ja pohja-ajan ansiosta nousimme kisan kärkeen, kartturi Teiskonen kertasi.

Ratkaisu EK5:lla

Ketomaa kellotti rallissa kolme pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta. Käytännössä voittokamppailu ratkesi viidennellä EK:lla, joka oli rallin pisin pätkä, 29 kilometriä.
Siellä Ketomaa jätti Mikkosta viisi ja Katajamäkeä peräti 23 sekuntia.
- Kyllä siihen pitkään pätkään satsattiin täysillä. Ajollisestikin se meni nappiin. Sen jälkeen lopussa ei tarvinnut ottaa yhtään riskejä, Ketomaa myönsi.

Jari Ketomaa onnistui vielä loppupätkilläkin kasvattamaan eroa lähimpiin uhkaajiinsa, joten Nilsiän osakilpailun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.
- Tämä on ehdottomasti yksi hienoimmista päivistä ralliurallani. Jo kauden avauksessa Rovaniemellä vauhtimme oli sen verran lupaavaa, että asetin tähän kisaan kovat tavoitteet. Tunnelma on nyt korkealla, kun tavoite täyttyi, Ketomaa iloitsi.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa