Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 5

02.03.2007 / Ralli SM -uutisia 5

2.3.2007

SM Peurunkaralliin 151 autokuntaa

Talvikauden neljäs ja samalla viimeinen SM-osakilpailu Peurunkaralli keräsi lähtöluetteloon 151 kilpailijaparia, joista SM-pisteistä kilpailee 69 autokuntaa. Ralli käynnistyy lauantaina maaliskuun 10. päivä Laukaasta klo 11.01 alkaen. Reitti käsittää kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106 km. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin Laukaaseen klo 17 jälkeen.


Eklund WRC-auton rattiin

Ryhmä A:n SM-pisteissä kuudentena ajava Kai Eklund vaihtaa SM-Peurunkarallissa tutun Mitsubishin Toyota Corolla WRC -autoon. Kyse on tällä erää yhden SM-rallin mittaisesta kokeilusta.
- Pitkäaikainen haave startata WRC-autolla elämysmatkalle SM-ralliin toteutuu Laukaassa. Pääsen testaamaan Toyotaa kertaalleen ennen kisaa. Tavoite on ajaa sillä vähän kovempaa kuin Mitsulla, innostunut Eklund kertoo.


Myös Vihavainen palaa WRC-auton rattiin

Ryhmä A:n SM-taisteluun ilmoittautuu mukaan myös Ari Vihavainen, joka debytoi rallin SM-sarjassa Laukaassa Ford Focus WRC -autolla.
- Pientä matalapainetta tämä projekti on alusta asti ollut. Auto pitäisi nyt olla kaikin puolin kunnossa. Tulevana viikonloppuna ajan sillä testin ja jos tekniikka pelaa niin Laukaassa nähdään, Vihavainen toteaa.


LMM ry 40 vuotta

SM Peurunkarallin järjestävä seura Laukaan Moottorimiehet ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Seura juhlii neljän vuosikymmenen taivalta SM Peurunkarallin merkeissä, jonka kuuden erikoiskokeen mittainen reitti on jälleen kerran kompakti. Se kiertelee Laukaan ympäristössä niin, että aina kahden erikoiskokeen jälkeen kilpailijat saapuvat Laukaan Koulukeskuksessa sijaitsevaa keskitettyyn huoltoparkkiin.
Suomen MM-rallin, Neste Oil Rallin, maastoissa ajettavassa kilpailussa on takuulla nähtävää. Ratamestarit suosittelevat yleisölle mm. rallin ensimmäistä erikoiskoetta, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata ralliauton menoa peräti 1,6 km matkan ajan.


Alén myös IRC-sarjaan

SM Peurunkarallissa ison N-ryhmän Subarua ajava toisen polven rallikuljettaja Anton Alén osallistuu SM-sarjan ohella myös uuteen kansainväliseen Intercontinental Rally Challenge -sarjaan The Abarth & C. tiimin Fiat Grande Punto Abarth S2000 -autolla. Tiimiä johtaa Claudio Perro ja Alénin kartanlukijana toimii Timo Alanne.
Muut The Abarth & C. -tiimin IRC-sarjaan osallistuvat kuljettajat ovat Italian Andrea Navarra ja Umberto Scandola.


Katajamäki haluaa pitää kärkipaikan

Ison N-ryhmän kärkipaikalta talven viimeiseen SM-osakilpailuun starttaava Kosti Katajamäki aikoo pitää johtopaikkansa myös SM Peurunkarallin jälkeen.
- Tavoite on ajaa testiä ennen kisaa ja saada sitä kautta N-ryhmäläisellä lisää kilometrejä alle. Voittoa lähdetään tietysti tavoittelemaan. Kun taistelu ykköstilasta on sekuntiottelua niin rengas- tai pikemminkin renkaiden nastoitusvalinnat hieman mietityttävät. Vaihtoehtoja on suhteellisen vähän, mutta sääolosuhteista riippuen rengasvalinnat voivat nousta Laukaassa ratkaisevaan rooliin, Katajamäki ennustaa.


Ketomaan tähtäimessä kolmas voitto

Nilsiän SM-rallissa yleiskilpailun voittoon ajaneella Jari Ketomaalla on tältä kaudelta jo kaksi ison N-ryhmän voittoa, kun mikkeliläinen oli myös Arctic Lapland Rallyn päätöspäivän nopein. SM-pisteissä Ketomaa ajaa kolmantena.
- Kolmatta ykkössijaa lähdetään Laukaasta hakemaan. Kaikki on reilassa, auto huolletaan edeltävänä viikonloppuna ja ajan testit vielä muutama päivä ennen kisaa. Laukaan tiestö on nopeaa, mutta reitiltä on perinteisesti löytynyt myös hitaita osuuksia, jotka sopivat minulle hyvin. Jos aikoo voittaa niin ensimmäiseltä EK:lta lähtien pitää olla hereillä, Ketomaa huomauttaa.


Rantasen epäonni ei ota hellittääkseen

Pienen N-ryhmän hallitsevan suomenmestarin Matti Rantasen debyyttikausi isossa N-ryhmässä jatkuu takkuisena. Rantanen joutui starttaamaan nelivetoisella Mitsubishilla kauden kahteen ensimmäiseen SM-ralliin ilman ennakkotestejä, eikä lammilaisen toive testaamisesta näytä toteutuvan vieläkään. Nilsiän SM-rallissa Rantanen ajoi nuhaisena ison N-ryhmän kuudenneksi, jonka jälkeen mieheen iski poskiontelontulehdus.
- Poskiontelotulehduksen jälkeen olin neljä päivää kovassa kuumeessa, jonka takia valmennusleiri ja testit jäivät jälleen kerran väliin. Laukaata edeltävällä viikolla olisi tarkoitus testata, mutta nyt kuume ja kova särky palasivat uudelleen. Toivottavasti suunta olisi tästä jo parempaan, lääkäriin matkalla ollut Rantanen huokaili.


Lindroos pysyy kärjessä

Pienen N-ryhmän vankassa SM-pistejohdossa (18,5 pistettä) Laukaaseen starttaava Joonas Lindroos säilyttää johtoasemansa, vaikka Peurunkarallista ei jämsäläiskuljettajalle SM-pisteitä heruisikaan.
- Peurunkaralli on minulle ollut aina hyvä kisa. Kaksi vuotta sitten voitin Laukaassa pienen N-ryhmän ja viime vuonna ajoin samassa ryhmässä Ford Fiestalla neljänneksi. Autoon tehdään perushuolto ja ajan rallia edeltävällä viikolla yhdet testit. Kaikki on kunnossa, joten voittoa lähden tavoittelemaan ja vakaa aikomus olisi kasvattaa SM-pistejohtoa entisestään, Lindroos suunnittelee.


Välimäen Mitsubishi iskussa

Ryhmä A:n SM-pistekakkosena ajava Jussi Välimäki on talven aikana keskeyttänyt kertaalleen ja ajanut kaksi Ryhmä A:n kakkossijaa. Olisiko Laukaassa jo voiton aika?
- Nilsiänkin jälkeen autosta löytyi lisää pikkuvikoja moottorista ja voimansiirrosta. Nyt kaikki on ensimmäistä kertaa kaluston suhteen iskussa. Koko talvi tässä on uhottu, joten Laukaassa varmasti hyökätään. En ole ajanut Peurunkarallia aikaisemmin, mutta ei sen anneta häiritä. Jonkun olisi jo korkea aika voittaa SM-ralli A-ryhmän autolla, joten hyvää tulosta Peurunkarallista lähdetään hakemaan, Välimäki toteaa.


Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa