Facebook Twitter Email Pinterest

Talvikausi päättyy Peurunkarallissa 10.3.

07.03.2007 / Talvikausi päättyy Peurunkarallissa 10.3.

Ralli SM -sarjan talvikauden päättävä osakilpailu, Peurunkaralli, kaasutellaan Laukaan lumisissa maisemissa tulevana lauantaina. Reitti kiertelee pääasiassa aiemmilta vuosilta tutuilla teillä, joten toisin kuin Nilsiässä ajetussa edellisessä osakilpailussa, aiempien vuosien kisakokemuksesta voi olla nyt apua. Kuskit pääsevät koettamaan taitojaan myös Neste Oil Rallista tutuilla teillä, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita on epäilemättä odotettavissa runsaasti.


Ratkeaako voitto konkareiden kesken?

Ryhmä A:n ennakkosuosikkina tähänkin kisaan lähtee kokenuttakin kokeneempi Jarmo Mikkonen, joka kiirehti Nilsiässä ryhmänsä voittoon. Ford Focus WRC:tä käskyttävä Mikkonen on ykkösenä myös SM-pisteissä ennen Mitsubishi Evo 7:llä kaasuttelevaa Jussi Välimäkeä. Kolmantena pistetaulukossa majailee myöskin Mitsulla kisaava Kari Ali-Rantala. Jarmo Mikkonen lähtee luottavaisin mielin kisaan, sillä auto on jälleen iskussa.
- Kauden aiemmat kisat ovat olleet ongelmien takia vähän tuskaa, mutta nyt auton pitäisi olla kunnossa ja käyntiongelmat korjattuna. Luottavaisin mielin ollaan lähdössä matkaan, Rally Drivers Teamia edustava Mikkonen vakuuttaa.

Uudeksi haastajakseen Mikkonen ja muut A-ryhmän kärkikuskit saavat rallipoluille palaavan ja etenkin näyttävistä ajolinjoistaan tunnetun Ari Vihavaisen, joka ilmoittautui SM-sarjaan vasta helmikuun lopulla. Ford Focus WRC:llä kisaavalle Vihavaiselle nuotit lukee Jani Paasosenkin viereltä tuttu Jani Vainikka. Pistejohtaja Jarmo Mikkonen on innoissaan vanhan kilpakumppanin paluusta:
- Kisasta tulee nyt varmasti tiukempi kun WRC-kalustoa on enemmän. Meillä on aina ollut Arskan kanssa kova taisto, se on niin nopea kaveri.

Ryhmä A:n pistetilanne ennen SM Peurunkarallia:
1. Jarmo Mikkonen 27
2. Jussi Välimäki 22
3. Kari Ali-Rantala 20
4. Arto Juolahti 18,5
5. Juha Vuorela 17


Tiukka pistetaisto jatkuu isossa N-ryhmässä

Isossa N-ryhmässä pistetaisto tiivistyy entisestään, sillä koko kärkikolmikko mahtuu 3,5 pisteen sisään. Nilsiän TahkoSpa SM -rallissa palkintopöydän tyhjensi Jari Ketomaa voittamalla sekä oman ryhmänsä että yleiskilpailun. Arctic Lapland Rallyn ensimmäisen päivän keskeytyksen vuoksi Ketomaa on kuitenkin SM-pistetilanteessa vasta kolmas. Pistejohdossa jatkaa "Tunturirallin" ensimmäisen ajopäivän ja yleiskilpailun valloittanut Kosti Katajamäki ennen Juha Saloa.

Ryhmäjohtajan keltaiset numerot kyljissään reitille starttaava Katajamäki on luottavainen tulevan kisan suhteen.
- Onhan tämä kutkuttava tilanne, kun kärjessä ollaan. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman hyvät pisteet tästäkin kisasta, jotta kesäkauteen päästäisiin mukavista asetelmista. Täytyy siis ajaa kovaa, mutta päästä myös maaliin. Heti alusta lähtien pitää olla hereillä, sillä kyllä ne äijät sieltä kovaa tulee, Katajamäki muistuttaa.

Ennen Peurunkarallia Katajamäellä on tarkoitus ajaa vielä lyhyt testi.
- En ole vielä ihan hirveän paljon tuolla autolla ajanut, joten autossa on edelleen minulle uusia asioita. Jokainen testikilometri tekee siis hyvää, Järviseudun UA:n mies toteaa.

Kilpailun voitosta taistelee kärkikolmikon lisäksi epäilemättä myös Subaru Impreza WRX -kuski Anton Alén, jonka edellinen osakilpailu päättyi ulosajoon. Samanlaisella Subarulla kotikisansa reitille starttaa N-ryhmän MM-sarjastakin tuttu Aki Teiskonen, joka tosin ei kisaa SM-pisteistä.

Ison N:n pistetilanne ennen SM Peurunkarallia:
1. Kosti Katajamäki 30,5
2. Juha Salo 28
3. Jari Ketomaa 27
4. Jukka Ketomäki 18
5. Toni Klemets 14,5


Jatkuuko Lindroosin ylivoima?

Jos ison N-ryhmän puolella kärkikuskit mahtuvat pienen pistemarginaalin sisään, samaa ei voi sanoa pienestä N-ryhmästä. Kärkipaikkaa pitää suvereenisti Joonas Lindroos, joka on karannut jo lähes parinkymmenen pisteen päähän kakkosena olevasta Antti Rintamäestä. SM-pisteissä kolmantena olevan Ville Hautamäen matka katkesi edellisessä kilpailussa heti toiselle erikoiskokeelle, voimansiirron ongelmiin. Lindroos saalisti Nilsiästä ylivoimaisen voiton ja Laukaassa aiotaan jatkaa samaan malliin.
- Hyvillä mielin tietysti lähdetään kisaan, sillä Peurunkaralli on ollut meille aina hyvä kisa. Tiet ovat osaksi tuttuja, sillä onhan tämä meille melkein kuin kotikisa, Jämsän-Äijiä edustava Lindroos tuumii.

- Vaikka pistejohto on jo aika iso, pitää tästäkin kisasta saada kesäkautta ajatellen hyvät pisteet. Toivotaan vain, että kalusto kestää, nuorukainen jatkaa.

Lindroosin takana taisto on sitäkin tiiviimpää, sillä viidennen ja toisen sijan erottaa toisistaan vain 2,5 pistettä.

Pikku N:n pistetilanne ennen SM Peurunkarallia:
1. Joonas Lindroos 37
2. Antti Rintamäki 18,5
3. Ville Hautamäki 16,5
4. Mikko Kaistamo 16
5. Ailu Magga 16


SM Peurunkarallin reitille starttaa kaikkiaan 152 autokuntaa. Kisa käynnistyy lauantaina 10. maaliskuuta kilpailukeskuksena toimivan kylpylä-hotelli Peurungan lähistöltä, ja ensimmäinen kilpailija kaasuttaa reitille tasan klo 11.01. Kilpailun huoltoparkki sijaitsee entiseen tapaan Laukaan kirkonkylän koulukeskuksessa. Maaliin Peurungan pihaan ensimmäiset kilpailijat saapuvat klo 17 jälkeen.

Online -tulospalvelu osoitteessa:
http://www.tenab.net/online.htm

Motor Forum Ralli SM -koostelähetys MTV3:lla sunnuntaina 11.3. klo 18:30.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa