Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 7

03.05.2007 / Ralli SM -uutisia 7


Gardemeister SM-kesäavauksessa VIP-auton rattiin

Ralli SM -sarjan kesäavauksessa Keravalla VIP-autoa ajaa rallin MM-sarjasta tuttu Toni Gardemeister. Toni kuljettaa rallivieraita F-ryhmään viritetyllä yli 300 hv takavetoisella BMW M3:lla. Pitkää luistoa on siis tiedossa.
- Pääsee pitkästä aikaa oikein kunnolla sudittaan. Auto on maalattu uusiin väreihin, on kromiteipit ja kaikki. Hieno peli se on myös ajaa ja siksi odotan Keski-Uusimaa SM-rallia mielenkiinnolla, Toni sanoo.


Rengasrajoitukset voimaan jo 2008

AKK-Motorsport on päättänyt rajoittaa rallin SM-sarjoissa käytettävien rallirenkaiden määrää kauden 2008 alusta lukien seuraavasti: rallissa enintään 90 erikoiskoekilometriä 6 kpl rallirenkaita, 90-120 EK-km 8 kpl, 120-150 EK-km 10 kpl, 150-180 EK-km 12 kpl jne.


Välimäki testaa toukokuussa

Ralli SM -sarjassa Ryhmä A:n sekä Aasian-Tyynenmeren rallisarjan johdossa ajava Jussi Välimäki ajaa toukokuussa kehitystestiä SM-sarjassa käyttämällään A-ryhmän Mitsubishi Lancer Evolution VII -ralliautolla sekä pitää huolta yhteistyökumppaneistaan, joita Jussi tiimeineen edustaa mm. messuilla sekä erilaisissa yritystapahtumissa.
- Toukokuun lopussa matkaamme Australiaan ajamaan Aasian-Tyynenmeren rallisarjaa, josta palattuamme edessä on SM-sarjan kesäkauden avaus Keravalla. Kiirettä pitää, Jussi toteaa.


Tallinna-ralli kerää myös SM-sarjalaisia

Ralli SM -sarjaa ajavia kuljettajia nähdään tulevana viikonloppuna Virossa ajettavassa Tallinna-rallissa. Soratuntumaa käyvät hakemassa mm. Ford Focus WRC:lla numerolla 1 reitille starttaava Jukka Hiltunen ja Ryhmä A:n SM-viitosena ajava Kari Ali-Rantala Mitsubishilla. Ison N-ryhmän puolelta Tallinna-ralliin osallistuvat mm. SM-viitonen Toni Klemets (Mitsubishi) ja SM-seiska Marko Kakko (Mitsubishi).


Hiltusen Focus WRC kunnossa...

Ralli SM -sarjan kesäkauden avauksessa nähdään useampia WRC-autoja, kun mm. Jukka Hiltunen tuo viivalle Ford Focus RS WRC´02:n. Hiltusen talvikausi oli epäonninen. Arctic Lapland Rallyn testeissä petti voimansiirto, jolloin talven kaksi avausrallia jäi ajamatta. Talvikauden kolmas ja viimeinen osakilpailu SM Peurunkaralli peruuntui viime hetkellä työkiireiden takia. Nyt Hiltusen Ford on koria ja sähköjä lukuun ottamatta täysin uudelleenrakennettu ja auton tekniikka on myös nollattu.


...kuten on myös Vihavaisen Focus WRC

Myös Mäntyharjun Ari Vihavaisen Ford Focus WRC on iskukunnossa. Talven kaksi ensimmäistä SM-osakilpailua jäivät Arilta väliin osatoimitusten viivästymisien takia ja talven viimeinen SM-ralli sairastumisen vuoksi. Keravalla Ari nähdään entistä ehomman WRC-autonsa ratissa.
- Ennen kesän SM-avausta olisi tarkoitus ajaa testimielessä yksi kansallinen ralli, Vihavainen suunnittelee.


Rallivalmennettavat leirille Teiskoon

AKK-Motorsportin rallivalmennettavat aloittavat valmistautumisen sora-alustalle valmentaja Risto Mannisenmäen johdolla ensi viikolla Teiskossa. Leirille osallistuvat pienessä N-ryhmässä SM-sarjaa ajavat Nikaran veljekset Jarkko ja Petri sekä ison N-ryhmän puolelta Matti Rantanen ja hänen kartanlukijansa Jan Lönegren. Valmennusryhmän muut jäsenet kilpailevat samanaikaisesti maailmalla, kun parit Juho Hänninen - Mikko Markkula ja Kalle Pinomäki - Tuomo Nikkola valmistautuvat Sardinian MM-ralliin Italiassa.


Ketomäki hakee soratuntumaa Skoda WRC:lla

Ison N-ryhmän SM-pisteissä neljänneltä sijalta kesäkauteen starttaava Jukka Ketomäki hakee Keravalla ajettavaan SM-avaukseen soratuntumaa Skoda Octavia WRC:n ratissa. Normaalisti N-ryhmän Subarua kuljettava Ketomäki osallistuu Skodalla testimielessä yhteen alueralliin.
- Suunnitelmissa oli ajaa Etelä-Ruotsin ralli, mutta maanviljelys ja omakotitalon rakennuskiireet verottivat aikaa niin paljon että nyt on tyytyminen aluerallikoitokseen, Ketomäki kertoo.Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa