Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 8

30.05.2007 / Ralli SM -uutisia 8


Kesäkausi vauhtiin Keravalta

Kesäkauden SM-ralliavaus lähestyy vauhdilla. Lauantaina kesäkuun 16. päivä klo 9.01 Keravalta käynnistyvässä Keski-Uusimaa SM-rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joista kolme kahteen kertaan. Itä-Uudenmaan alueella kierteleviä erikoiskokeita ajetaan yhteensä 104km. Rallin yleisöerikoiskoe on nähtävissä Vantaan Lavangon moottoriurheilukeskuksessa.


Lindroos piikkipaikalta kesään

Pienen N-ryhmän SM-sarjaa johtava Joonas Lindroos on valmis puolustamaan Hondallaan ryhmän kärkipaikkaa Keravalla.
- Yhdet kesätestit on ajettu ja sen perusteella vaihdoin etuiskunvaimennukseen jäykemmät jouset. Myös iskarit kävivät keväällä huollossa. Yhdestä tolpasta oli säätöruuvi rikki. En sitten tiedä, kuinka kauan se oli ollut hajalla, mutta testin perusteella auto ja alusta toimivat nyt hyvin. Ennen Keravaa aion ajaa vielä yhden testin sellaisella tiellä, jota on ajettava puhtaasti nuotista, Lindroos suunnittelee.


Magga testasi menestyksellisesti nelivetoista

Pienen N-ryhmän SM-kakkosena ajava Rovaniemen Ailu Magga testasi talvikauden viimeisessä rallissa, Rovaniemen Suopunkirallissa, elämänsä ensimmäistä kertaa nelivetoista ralliautoa. Mitsubishin Lancer Evo8:lla ajanut Magga voitti debyytissään yleiskilpailun 23 sekunnilla.
- Hieno kokemus, jota pitää saada lisää, ehkäpä sitten ensi kaudella. Tänä vuonna tarkoitus on ajaa Hondalla SM-mitali pienestä N-ryhmästä. Napapiirin korkeudella kun ei ole kunnollisia testimahdollisuuksia, joten pääsen kokeilemaan autoani kesäolosuhteissa vasta Keravan rallia edeltävällä viikolla Keski-Suomessa. Toivotaan, että tuleva kesäkausi menee paremmin kuin vuosi sitten, jolloin pääsin vain kertaalleen maaliin, Magga toivoi.


Salo valmis puolustamaan ison N-ryhmän kärkitilaa

Ison N-ryhmän SM-sarjaa johtavan Juha Salon valmistautuminen kesän SM-koitoksiin on sujunut suunnitelmien mukaisesti.
- Testikisoja ei ole takana, mutta kevään aikana auto on tarkkaan huollettu ja kaikki on valmista ensimmäiseen testiin, jossa haen säätöjä soralle. Talven kahdessa ensimmäisessä kisassa vaivannut takajousitusongelma korjaantui jo Peurunkarallissa, joten luottavaisin mielen Keravalle startataan. En ole ajanut Michelinin rallirenkailla soralla vuosiin, mutta olen saanut Bastilta (Lindholm) hyvää tietoa renkaista, joten luottavaisena odotetaan kesän ensimmäistä starttia, Salo toteaa.


Ketomaalla jo voitto alla

Rallin ison N-ryhmän hallitseva suomenmestari ja talvikauden jälkeen samassa ryhmässä kolmantena ajava Jari Ketomaa avasi kesäkautensa voitokkaasti Latvian mestaruussarjaan kuuluneessa Talsi Rally 2007 -kilpailussa. Ketomaa ajoi yleiskilpailun toiseksi ja voitti N-ryhmän 56 sekunnilla.
- Latvian kisa toimi meille erinomaisena testirallina ennen SM-sarjan kesäkauden avausta, Ketomaa totesi.


Mikkonen autokaupoilla

Jarmo Mikkonen osti kevättauon aikana A-ryhmään viritetyn Mitsubishi Lancer Evo8:n, jolla mies kävi jo voittamassa Black Rocket -rallin Janakkalassa.
- WRC-autosta hierotaan vielä kauppaa, mutta jos kauppoihin ei päästä parin seuraavan viikon kuluessa, niin ajan Keravalla Mitsubishillä. WRC-kalusto on kuitenkin se, mihin tässä tähdätään. Mitsubishi kuuluu suunnitelmaan B, Mikkonen toteaa.


Nikara aikoo jatkaa voittojen tiellä

Pienessä N-ryhmässä talvikautensa SM-voittoon päättänyt ja ryhmän SM-pistekolmosena ajava Jarkko Nikara aikoo jatkaa voittojen sarjaa myös kesäkaudella.
- Olen ajanut alustatestiä, jossa auton jousitus ja iskunvaimennus saatiin selvästi aikaisempaa paremmaksi. Ennen Keravaa osallistun vielä AKK-Motorsportin rallileirille, jossa pääsen ajamaan ennalta tuntematonta tietä puhtaasti nuotista. Ryhmävoittoa tavoitellaan Keravalta. Toivotaan vain, että vehkeet kestävät maaliin, Nikara toteaa.


Vuorela Toyota Corolla WRC:n rattiin

Ryhmä A:ta Rovaniemellä ajetun SM-avauksen jälkeen johtanut Juha Vuorela starttaa kesäkauteen ensimmäistä kertaa WRC-kalustolla. Vuorela on vuokrannut Jari-Matti Latvalan käsistä tutun Toyota Corolla WRC:n Keravan SM-ralliin. Vuorelan vierelle nuotteja istuu lukemaan Harri Rovanperän viereltä tuttu Risto Pietiläinen.
- Testiä en ole vielä ajanut, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus tutustua WRC-kalustoon lähemmin. Ainakin Jari-Matin käsissä Corolla kulki viime kesänä todella kovaa. Tavoite on ajaa Ryhmä A:n kärkipaikoille, Vuorela toteaa.


Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine, puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559, risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa