Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

13.06.2007 / Jani Salomaa

Jani Salomaa lähtee tulevana lauantaina keskisellä Uudellamaalla ajettavaan ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaukseen tavoitteenaan parantaa tulostasoa talvesta sekä kutistaa eroa luokan kärkeen. Mielessä on myös Subaru Challengen pistesijat ja palkinnot. Ensimmäistä kautta nelivetoisella kilpaileva riihimäkeläinen on vahvan luottavaisin mielin, koska takana on erittäin hyvin onnistunut valmistautuminen. Viime viikonloppuna kahden päivän testirupeama Saarijärvellä kerrytti Subarun mittariin noin 200 kovavauhtista kilometriä.

- Saarijärven testit olivat oikein onnistuneet ja siellä tuli muutamia ahaa - elämyksiä nelivetoisella ajamisesta. Lisäksi teimme joitain muutoksia auton alustaan ja saimme myös sitä puolta mielestäni parempaan suuntaan. Myös nuotittamiseen tuli paneuduttua, sillä käytössämme oli kaksi eri tietä, Jani kertaa.

Lisäksi keskiviikkona on vielä asiakastilaisuus ja perjantaina vielä tarvittaessa testierikoiskoe, joten ajotuntuma on varmasti lauantaiaamuna hyvä. Kevättauon aikana auton koko voimansiirto on käyty lävitse ja turbo huollettu, joten myös kilpailukaluston puolesta kaiken pitäisi olla kunnossa.

Tunnelmat ovat muutoinkin korkealla, sillä Salomaan perheeseen syntyi toukokuun puolivälissä terve tyttövauva.

- Tässä on nyt oikein hyvä fiilis lähteä kisaamaan ensi lauantaina ja nyt on kiva, kun kilpailu on lähellä, ettei tarvitse kauheasti reissata. Olen aina jostain syystä tykännyt kilpailla enemmän kesällä ja myös tuloksellisesti kesäkilpailut ovat olleet antoisampia, joten kyllä tässä jo kädet syyhyävät päästä ajamaan viikonloppuna kilpaa, Jani kertoo.

Jani Salomaa starttaa ensi lauantaina Keravalta kello 09.01 alkavaan kilpailuun kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa numerolla 39.

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa