Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

18.06.2007 /

 

Keravalla ajettu ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaus sujui Riihimäen UA:ta edustavalta Teemu Armiselta tavoitteiden mukaisesti. Kovavauhtinen kilpailu päättyi lopulta tiukan taistelun jälkeen yleiskilpailun neljänteen ja ison N-ryhmän kolmanteen sijaan. Näin riihimäkeläinen nappasi kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa uransa parhaan sijoituksen viimeisen erikoiskokeen yleiskilpailun pohja-ajan siivittämänä.

- Nuotitus perjantaina paljasti, että reitti on todella huima ja nopeudet nousisivat todella koviksi. Perjantaina illalla ajoimme vielä pienen testin. Heti aamulla oli hyvä fiilis ja auto hyvin hanskassa, vaikka paikoin olikin vähän liukasta, Arminen kertoo.

Ensimmäisellä huoltotauolla Esko Reiners kävi kertomassa Tommi Mäkisen aamulla Puuppolassa ajamien testien tuloksista ja suositteli joitain muutoksia Subaru Imprezan alustaan. Muutokset tehtiin ja ne osuivat nappiin.
- Auto muuttui rauhallisemmaksi, eikä perä enää karkaillut, kuten aiemmin. Pystyin ajamaan enemmän keula edellä. Täytyy kyllä lähettää kiitokset säätövinkeistä Tommille, nyt auto on entistä parempi, Teemu toteaa tyytyväisenä.

Kilpailun loppulenkillä Toni Klemets hyökkäsi tosissaan ja oli jo neljännen erikoiskokeen jälkeen 0,2 sekunnin päässä Armisesta. Teemu kesti paineet ja kilpailu huipentui kilpailun päättäneelle yleisöerikoiskokeelle, jolle Arminen ajoi 0,6 sekunnin pohjat ennen Klemetsiä. Kilpailun voittoon ajaneelle Jari Ketomaalle Arminen joutui taipumaan 26,3 sekuntia.

- Nyt se kauan himoittu podiumpaikka sitten tuli ja siitä taisteltiin Klemetsin kanssa koko päivä tiukasti. Kisa oli meille ongelmaton, auto ja renkaat toimivat hienosti. Ainoastaan nelosella meinattiin puskea auto pihalle ja yksi täysvauhtisen ylityksen jälkeinen roikkuminen vähän pelästytti, muutoin tultiin aika puhtaasti. Jatkossa pitää keskittyä nuotittamiseen, sillä skaala heittelee paikoitellen. Sieltä niitä sekunteja on puristettavissa, Teemu analysoi.

Teemu Arminen nousi pistetaulukossa kuudenneksi keräämillään 21 pisteellä.

www.subaru.fi/challenge

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa