Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

07.07.2007 / Jari Ketomaa

Jari Ketomaa tavoittelee voittoputkelleen jatkoa Kouvolasta

Rallin SM-sarjan kesäkauden voitokkaasti kolme viikkoa sitten avannut Jari Ketomaa tavoittelee lauantaina jo kesän kolmatta ryhmävoittoaan. Mitsubishi-kuskin voittotili aukesi jo toukokuussa Latviassa.

Ison N-ryhmän hallitsevan Suomen mestarin saldo on ollut tällä kaudella kaksijakoinen. Viidestä ajetusta kilpailusta mikkeliläinen on saavuttanut kolme komeaa voittoa, joiden vastineeksi on matkaan osunut myös kaksi keskeytystä.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat SM-sarjan yhteispisteissä kolmantena, mutta kaksikko mielii mestariksi kauden päätteeksi.
- Vauhtimme on ollut sen verran hyvällä tasolla, että ainakaan meidän autokunta ei ota ylimääräisiä paineita. Kaasu laitetaan pohjaan heti alussa ja voittoa tavoitellaan. Kaksi edellä olevaa kuskia täytyisi voittaa, että mestaruustoiveet pysyisivät vielä vahvoina, Ketomaa ynnäsi.

Kouvolan SM-osakilpailun yhdeksän erikoiskokeen reitti on uudistunut täysin viime vuodesta. Se sopii Ketomaalle ja Teiskoselle mainiosti.
- Uudet erikoiskokeet ovat hyvä juttu, nyt kaikki kilpailijat ovat reittituntemuksen osalta samalla viivalla. Toivottavasti mukana olisi vähän teknisempää ja pienempää tietä. Silloin kuskin ja kartturin taidot korostuvat parhaiten, Ketomaa totesi.

Alkukauden kilpailuista poiketen, N-ryhmän kärki alkaa Kouvolassa lähtönumerosta kuusi. MM-sarjasta tuttu Citroen-kuski Daniel Sordo saa WRC-kilpurinsa oviin numeron yksi. Viisi ensimmäistä kilpailijaa liikkuvat WRC-autoilla. Ketomaan numerona on 8.
- Lähtöpaikka on meille aivan ideaalinen, kun irtosora on pyyhitty alta pois. Nyt en tietenkään mieti yleiskilpailun ykkössijaa, koska tärkeintä olisi jatkaa N-ryhmän ykkösenä, Ketomaa korostaa.


Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
www.ketomaa.com

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa