Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

07.07.2007 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarjassa jo kauden neljännen luokkavoittonsa napanneen Jari Ketomaan vauhti on ollut myös kesäkaudella vertaansa vailla. Ketomaa jatkoi lauantaina Kouvolassa voittoputkeaan huikean sekuntitaistelun jälkeen.

- Kesän kisat ovat menneet aivan suunnitelmien mukaan, tekniikka on toiminut ja kuljettajaparikin on onnistunut kiitettävästi. Tosin tällä kertaa jouduimme tosi tiukoille. Toukokuussa Latviassa ja kolme viikkoa sitten Keravan SM-rallissa voittomarginaalini oli huomattavasti suurempi, Ketomaa kertasi.

Ison N-ryhmän hallitsevan Suomen mestarin saldo on ollut tällä kaudella kaksijakoinen. Kuudesta ajetusta osakilpailusta Ketomaa on saavuttanut neljä voittoa, joiden vastineeksi pistesaldoa rasittaa kaksi keskeytystä.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat nyt SM-sarjan yhteispisteissä toisena. Mikkeliläiskaksikon asemat mestaruustaistossa petraantuivat lauantain rallissa huomattavasti, kun luokan pistejohtaja Kosti Katajamäki joutui keskeyttämään ulosajoon.
- Olemme neljän pisteen päässä Juha Salosta, mutta hän on kerännyt pisteitä kaikista kisoista ja huonoin tulos täytyy pudottaa pisteistä pois kauden päätteeksi. Laskennallisesti tämä näyttää meidän kannalta hyvältä, mutta mestaruuden uusimiseksi meidän täytyy tietenkin pärjätä vielä kahdessa loppukauden rallissa, kartturi Teiskonen ynnäsi.

Yleiskilpailun voitto jäi vain 0,1 sekunnin päähän

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi kokenut mäntyharjulainen Ari Vihavainen, joka oli Fordin WRC-autolla yhdeksän erikoiskokeen reitillä vaivaisen sekunnin kymmenyksen verran Ketomaata nopeampi.
- Olisihan se ollut hienoa voittaa myös yleiskisa, mutta SM-tittelin tavoittelussa siitä ei toki olisi ollut mitään hyötyä. Keskityin lähimmän uhkaajan Juha Salon aikoihin, mutta tulin toki koko ajan niin kovaa kuin vain ikinä pääsin. Reitillä olisi ollut varmasti miljoona paikkaa, jossa olisin voinut mennä tuon kymmenyksen verran kovempaa, Ketomaa hymähti.

- Uusittu rallireitti oli erittäin vaativa ja rallissa nähtiinkin paljon ulosajoja. Lähellä oli muutaman kerran meilläkin, mutta eikös niitä likitilanteita kuulu matkassa ollakin, kun mennään maksimia.

Mitsubishi Ralliart Finlandin kaksikon, Ketomaan ja Salon eroksi kellotettiin lopulta kuusi sekuntia. N-ryhmässä kolmanneksi ajanut Toni Klemets taipui Ketomaan vauhdille 53,7 sekuntia.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
www.ketomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa