Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

09.07.2007 / Jani Salomaa

Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Jani Salomaa sijoittui lauantaina Kouvolassa ajetussa SM-rallissa ison N-ryhmän kymmenenneksi ja kuittasi tililleen yhden SM-pisteen. Lisäksi hän sijoittui Subaru Challengessa toiseksi, joka toi mukavan tuhannen euron palkintoshekin.
- Kilpailu sujui osaltamme todella hyvin. Auto toimi moitteettomasti ja kun itsellekään ei kovin pahoja virheitä tullut, niin päivä oli tosi hyvä. Ainoastaan seitsemännen erikoiskokeen virhe, jossa auto sammui risteyksessä, jäi vähän kaivelemaan. Siinä meni mahdollisuus kamppailla Bergin Jannen kanssa yhdeksännestä sijasta. Olen erityisen tyytyväinen selkeästi parantuneisiin erikoiskoeaikoihin, Jani kertaa.

Salomaan vauhdin selkeään parantumisen taustalta löytyvät panostukset harjoitteluun sekä luottamuksen löytymisen autoon ja hiljalleen löytyvä ymmärrys, miten nelivetoisella pitää ajaa.
- Olemme harjoitelleet ja opiskelleet nuotittamista Markkulan Mikon opastuksella ja nyt nuotti on yksinkertaisempi. Myös skaala on johdonmukainen pätkältä toiselle, eikä pahempia heittelyitä tule. Nuottitreenistä oli konkreettista hyötyä, joten siihen tullaan paneutumaan jatkossakin. Myös kisaviikolla ajettu testi antoi itseluottamusta ja nyt uskallan ajaa hiukan reippaammin ja luotan autoon entistä enemmän, Jani taustoittaa.

Seuraava koitos Salomaalla ja kartturi Mikko Lappalaisella on 2.-5.8. ajettava Neste Oil Ralli Jyväskylässä, jonne Salomaa starttaa toista kertaa. Ennen vaativaa ja raskasta kilpailua autoon on tehtävä alustan, voimansiirron sekä turbon suurhuolto, mikä alkaa jo maanantaina.

- Pitkään kilpailuun on syytä valmistautua huolella ja ajan kanssa. Se on kuitenkin kauden kohokohta, minkä eteen on tehty jo pitkään töitä, Jani painottaa.

Rallin SM-sarja jatkuu 1.9. Uudessakaupungissa.

www.janisalomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa