Facebook Twitter Email Pinterest

SM Uusikaupunkirallin tiedote 1

29.08.2007 / SM Uusikaupunkirallin tiedote 1

U:gissa rallijuhlat

Paikkansa rallin SM-osakilpailujen joukossa jo ajat sitten vakiinnuttanut SM Uusikaupunkiralli ajetaan nyt jo kymmenennen kerran, mutta tapahtuman taustat ovat vielä paljon pidemmällä. Turun Moottoriseura ehti nimittäin järjestää aikaisemmin jo 25 Teboil-rallia ja kaksi Ampiais-rallia.
- Uudessakaupungissa meidät on otettu alusta lähtien todella hienosti vastaan. Siinä syy siihen, ettei SM-osakilpailua ole missään vaiheessa viety takaisin Turun seudulle, U:gin SM-osakilpailun monitoimimies Jarkko Tamminen tiivistää.

Tammisen mukaan tietkin on aina saanut varsin helposti rallin käyttöön. Tänä vuonna yksityistiet ovat tosin lähteneet rahastamaan järjestäjää, mitä Tamminen toisaalta pitää täysin ymmärrettävänä.
- Sepeli ei ole ilmaista, hän tietää.

Ratamestari Timo Kallion suunnittelemille radoille on ilmoittautunut tänä vuonna kaikkiaan 105 kuljettajaa, joilla on edessään kaksi täysin uutta erikoiskoetta eli Aluesanomien nimikkopikis Ruonanperä ja Haaro.

Kilpailun yhteispituus on noin 200 kilometriä. Kahdeksan erikoiskokeen yhteinen pituus on puolestaan noin 85 kilometriä.
- SM Uusikaupunkirallin tiet ovat saaneet perinteisesti aina erittäin hyvät arvostelut kuskeilta. Kaksi vuotta sitten tämä valittiin jopa vuoden parhaaksi SM-osakilpailuksi, tänä vuonna VIP-vieraiden hyvinvoinnista vastaava Sauli Koskinen muistuttaa.

Koskinen on saanut juhlarallin VIP-autoihin koko joukon nimekkäitä vieraita. Mukana ovat muun muassa ulkoministeri Ilkka Kanerva ja Miss Suomi -kisassa menestynyt Heidi Willman-Sohlberg.

Ensimmäinen auto starttaa matkaan Aliseltakadulta kello 10.01 ja ensimmäisiä autoja odotetaan samassa paikassa sijaitsevaan maaliin puolestaan kello 16.45. Palkinnot jaetaan myöhemmin illalla kulttuurikeskus Crusellissa Hotelli Aquariuksen kupeessa.

- Yleisö pääsee katsomaan ralliautoja läheltä myös taukopaikalla jäähallin kentällä, Jarkko Tamminen muistuttaa. Ensimmäinen auto tulee tunnin mittaiselle tauolle noin kello 13.50.


SM Uusikaupunkirallin tiedottaja
Asko Tanhuanpää
040 510 1518

www.tms/ukiralli2007

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa