Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

01.09.2007 /

Toni Klemets rajusti ulos Uudenkaupungin SM-rallissa kakkospaikalta
Kartanlukija Matti Kaskiselle sairaalakäynti

Toni Klemets aloitti väkevästi rallin SM-sarjan Uudenkaupungin osakilpailussa. Turkulainen nousi ison N-ryhmän kakkoseksi toisella erikoiskokeella, ja oli ajamassa selkeästi kauden parasta suoritustaan.

Neljännen erikoiskokeen lopussa rengasrikko söi muutaman ylimääräisen sekunnin, ja ero johtavaan Juha Saloon kasvoi 12 sekuntiin. Seuraavalla erikoiskokeella kiri päättyi kolmen kilometrin ajon jälkeen. Klemetsin Mitsubishi Lancer Evolution IX -auto liukui pienen nypyn jälkeen liian leveälle ajolinjalle, ja osui tienreunassa olleeseen kallioon. Parin voltin jälkeen auto rysähti alas ja kisa keskeytyi rajulla tavalla.

Kartanlukija Matti Kaskinen kuljetettiin varmuuden vuoksi Turun Yliopistolliseen Keskussairaalaan tarkastettavaksi.

- Omat kärsimykseni ovat lähinnä henkisiä, mutta Matti valitti niskaansa. Varmuuden vuoksi pyysimme takana tulleita hälyttämään ambulanssin, ja erikoiskoe keskeytettiin siksi aikaa. Tällaisten asioiden kanssa ei kannata jäädä odottelemaan tai ihmettelemään. Tärkeintä oli saada Matti tarkastukseen, eli asiat ensin tärkeysjärjestykseen. Auton peltejä ja osia joutaa miettiä myöhemmin, Klemets kertoi.

Kaskinen viestitti myöhemmin iltapäivällä sairaalasta, että kaikki on olosuhteisiin nähden ok ja olo kokolailla normaali. Kaula ja selkä varmuuden vuoksi kuvattiin, ja hän odotti levollisin mielin lääkärin arviota. Auton turvavarusteet toimivat hyvin ja pelastivat kuljettajaparin suuremmilta vahingoilta.

N-ryhmän voittoon ajoi Salo, joka samalla vankisti asemaansa sarjan pisteykkösenä. Klemets putosi yhden sijan kokonaispisteissä viidenneksi. Kauden päätöskisa ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

- Aika parsiminen autossa on. Ensivaikutelma on, että turvavarusteet ovat kunnossa ja turvakaaret ehjät. Muuten auto on päällisin puolin aika rusina. Melkoinen urakka on edessä, jos aiotaan vielä taistella kauden viimeisistä SM-pisteistä. Harmi juttu, sillä ajo sujui hyvin ja sijoitus alkoi olla siellä missä pitääkin, Klemets puntaroi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa