Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Rallin tiedote 1

14.09.2007 / SM Vaakuna-Rallin tiedote 1

Lauantaina 22.9. ajettavaan SM Vaakuna-ralliin ilmoittautui 132 autokuntaa. Osanottajaluettelosta löytyy niin Suomen kansallinen kärki kuin edustava joukko ulkomaisiakin kuljettajia.

Eniten kilpailijoita keräsi SM-luokista isojen N-ryhmäläisten luokka 2. Luokassa starttaa 26 autokuntaa. Luokkaa johtaa Juha Salo ennen Mikkelin Jari Ketomaata. Vaikka miesten välinen piste-ero on 19 pistettä, on Ketomaalla vielä mahdollisuus uusia viimevuotinen mestaruus, sillä sarjan päätöskilpailussa jaetaan korotetut pisteet. Molempien ajokkina on Mitsubishi Lancer E9. Luokassa kolmantena olevalla Kosti Katajamäelläkin on vielä täydet mahdollisuudet vaikka kirkkaimpaan mitalliin. Hänen ja Ketomaan välinen piste-ero on 4,5 pistettä.

Pikku N:ssä Joonas Lindroos on jo varmistanut mestaruuden. Toisena on Jarkko Nikara ja kolmantena Ville Hautamäki. Tämän luokan sijojen 3-5 välillä on kuitenkin todella kova kamppailu edessä, sillä Hautamäellä on vain puolen pisteen etumatka ennen tasapisteissä olevia Hirvosta ja Maggaa. Eteläsavolaiset yllätykselliset tiet mittaavat Ville Hautamäen, Jani Hirvosen ja Ailu Maggan hermojen kestävyyden ja ajotaidot. Vasta maalissa nähdään kenen kaulaan pronssimitali ripustetaan. Eikä hopeamitalinkaan kohtalo ole vielä täysin varma.

A-ryhmäläisten osalta SM-mitalit ovat kaikki jaossa SM Vaakuna-rallissa. Sarjaa johtaa Jussi Välimäki, mutta Jarmo Mikkonen huohottaa niskaan vain pisteen päässä eikä Kari Ali-Rantalan 13 pisteen ero täysin mahdoton kiinni kurottava ole. Myös sijojen 4 ja 5 suhteen voi tapahtua mitä vain.

Rallitrophy-luokassa kärkipaikat ovat nyt Markku Suvannon, Juha Laaksosen ja Antero Saaren hallussa. Piste-erot ovat kuitenkin niin pienet, että mitalien järjestys voi olla mikä tahansa.

Kilpailuun on ilmoittautunut myös seitsemän ulkolaista autokuntaa edustaen lähes yhtä montaa kansallisuutta. Mukana on kilpailijoita mm. Venäjältä, Italiasta ja Tsekeistä. He kaikki kilpailevat SM-luokissa.

Mikkelin Urheiluautoilijat on järjestänyt vuosia vain talviralleja. Lumeton maa asettaa omat haasteensa niin ratamestareille, teiden kestävyydelle kuin kuljettajillekin. Osa erikoiskokeista on aiemmista SM-ralleista tuttuja. Kuitenkin kesäkelissä ajettuina niiden luonne muuttuu merkittävästi eikä vanhaan muistiin kannata kenenkään liiaksi tuudittautua.

Kesäkelin haasteisiin on tarttunut myös ilahduttavan runsas eteläsavolainen kilpailijajoukko. Järjestävää seuraa edustavia kuljettajia on kuusi kappaletta ja kakkoskuljettajan paikoille istuu peräti kahdeksan MikUA:n kilpailijalisenssin haltijaa.


Virpi Oittinen
SM Vaakuna-rallin tiedottaja
puh. 0400-381 939
virpi.oittinen@gmail.com

www.mikua.fi/vaakunaralli

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa