Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 14

18.09.2007 / Ralli SM -uutisia 14


Rallin SM-finaaliin Mikkeliin 132 autokuntaa

Ensi lauantaina, syyskuun 22. päivä, Mikkelissä ajettavan finaaliosakilpailu SM Vaakuna-Rallin lähtöluettelo keräsi kaikkiaan 132 autokuntaa. Numerolla 1 Mikkelin torilta klo 10.01 reitille starttaa ison N-ryhmän SM-pistejohdossa ajava Mitsubishin Juha Salo. Seitsemän erikoiskoetta käsittävällä reitillä on mittaa yhteensä 286 km, josta erikoiskokeiden osuus on 107 km. Rallin pisin EK on 29,10 km ja lyhin 6,69 km. Kilpailun keskitetty huoltoparkki sijaitsee Mikkelin Vanhalla Kasarmilla. Ensimmäisen kerran kilpailijat saapuvat huoltoon avauserikoiskokeen jälkeen klo 11.04 alkaen ja toisen kerran neljännen erikoiskokeen jälkeen klo 13.37 alkaen. Maaliin Mikkelin torille kilpailijoita odotetaan klo 17.20.


Salo avaamaan reittiä

Ison N-ryhmän SM-johdossa ajava ja uransa neljättä ison N-ryhmän suomenmestaruutta tavoitteleva Karkkilan Juha Salo lähtee Mikkelin ratkaisuosakilpailuun luottavaisena. Lähtönumero 1 ei haittaa Saloa.
- Tässä on satanut vettä jo sen verran paljon, ettei lähtöpaikasta ole haittaa. Piirretään jarrutusmerkit niin pitkälle, ettei kukaan uskalla vetää niiden mukaan. Omaa vauhtia lähdetään ajamaan. Hulluja riskejä en aio ottaa, mutta hyvän ajorytmin aion ylläpitää. Kaikki on kunnossa lauantaina varten, Salo kertoo.


Katajamäki tähtää voittoon

SM-rallikauden avauksen tammikuussa Rovaniemellä Mitsubishillaan voittanut Kosti Katajamäki haluaa päättää kautensa Mikkelissä niin kuin sen aloittikin, eli voittoon.
- Ison N-ryhmän mestaruus ei ole enää omissa käsissä, mutta voittoa ja SM-mitalia lähdetään Mikkelistä hakemaan. On aivan turha miettiä ennakkoon, miten kävisi, jos kilpakumppaneilla olisi Mikkelissä epäonnea. Lähdetään siitä, että voitetaan kisa ja katsotaan sen jälkeen maalissa, mitä muut tekivät. Kausi alkoi voitolla, joten voittoon se olisi myös mukava päättää, Katajamäki tuumaa.


Vihavainen ja Klemets eivät aja Mikkelissä

Kouvolan SM-rallissa yleiskilpailun voittoon ajaneelta Ari Vihavaiselta ja ison N-ryhmän SM-vitoselta Toni Klemetsiltä jää Mikkelin päätösosakilpailu harmittavasti väliin. Uudenkaupungin SM-rallissa tapahtuneiden kaatojen jäljiltä Vihavaisen Ford Focus WRC ja Klemetsin Mitsubishi Lancer Evo IX eivät valmistuneet kilpakuntoon ajoissa.
- Auto olisi ajokunnossa, mutta moottorin turbo piti kaadon jälkeen huollattaa M-Sportilla Skotlannissa, ja tämä toimenpide ei sitten enää sopinut tiukkaan aikatauluun. Yritetään ensi vuoden SM-sarjassa sitten uudelleen, Vihavainen toteaa.

- Auto purettiin ja osat tilattiin heti kisan jälkeen. Määrättyjä erikoisosia on pitänyt tilata kuitenkin Japanista asti, ja nyt tilanne on se, että emme saa autoa enää valmiiksi Mikkeliin mennessä. Sellaisia osia, joita olisimme tarvinneet ensin, saimme vasta äsken viimeisten joukossa. Enää aikataulu ei anna periksi, Klemets puolestaan harmitteli.


Nikara haluaa SM-hopeaa

Kun Jämsän Joonas Lindroos varmisti pienen N-ryhmän suomenmestaruuden jo edellisessä SM-rallissa Uudessakaupungissa, luokan pistekakkosena ajava Jarkko Nikara tähtää Mikkelissä voittoon ja SM-hopeaan.
- Voittoa lähdetään täysillä hakemaan, kuten aina. Mitali kiinnostaa, joten täysillä ajetaan. Voiton suhteen olen valmis ottamaan riskejäkin, mutta katsotaan lauantaina tilannetta uudelleen. Pääsen testaamaan autoani ennen kisaa vielä AKK-Motorsportin rallivalmennusleirillä, ja se on hyvä asia. SM-hopeaa yritetään, Nikara päättää.


Myös Hautamäki mitalitaisteluun

Pienen N-ryhmän SM-hopeasta Mikkelissä taistelee myös kahtena edellisenä vuonna hopealle ajanut Ville Hautamäki. SM-pisteiden kolmospaikalta kauden viimeiseen osakilpailuun starttaavalle Hautamäelle hopean saavuttaminen ei ole omissa käsissä.
- Nikara on 7,5 pisteen karussa. SM-hopeaan pitää minun voittaa ja Jarkon sijoittua kolmanneksi. Myös (Ailu) Magga ja (Jani) Hirvonen ajavat vain 0,5 pisteen päässä, joten mitaleille halajaa vielä moni kuski. Vaihdoin Hondaani varmuuden vuoksi uuden vaihteiston, joten toivotaan että vehkeet kestävät ja mitalit ratkaistaan ajamalla, Hautamäki toivoo.


Välimäen osallistuminen oli vaakalaudalla

Ryhmä A:n SM-pistejohdossa ajavan Jussi Välimäen osallistuminen kauden finaaliin oli pitkään vaakalaudalla. Voitokkaasti päättyneen Indonesian rallin tuliaisina Välimäki toi mukanaan vatsatulehduksen, jonka seurauksena tamperelaiskuljettaja vietti kaksi viikkoa sängyn pohjalla. Tutkimustulokset ennen rallia kuitenkin kertoivat, että Välimäki pystyy lauantaina starttaamaan reitille.
- Meillä on yhden pisteen johto ja sitä lähdetään puolustamaan. Olo on juuri nyt vielä hieman väsynyt, mutta veriarvot olivat OK, joten mestaruudesta taistellaan viimeiseen metriin asti, Välimäki lupaa.
Lisätietoja:
Rallin lajipäällikkö Risto Laine
puh. 0207 219 456, GSM 0400 969 559
risto.laine@akk-motorsport.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa