Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen / Tommi Mäkinen Racing

02.11.2007 / Teemu Arminen / Tommi Mäkinen Racing

Riihimäkeläinen sopimukseen Tommi Mäkinen Racingin kanssa

Riihimäkeläinen Teemu Arminen on ottamassa nousujohteisella ralliurallaan aimo askeleen eteenpäin. Arminen solmi yhteistyösopimuksen Tommi Mäkinen Racingin (TMR) kanssa kaudesta 2008. Subarun ratissa vuodesta 2004 viihtyneen Armisen yhteistyö Tommi Mäkinen Racingin kanssa syvenee näin entisestään. Arminen saa käskettäväkseen jossain vaiheessa tulevaa kautta Subarun uusimman kehitysversion, Tokion autonäyttelyssä lokakuussa esitellyn Subaru Impreza WRX STI- auton. Yhteistyösopimus TMR:n kanssa takaa Armiselle entistä paremmat mahdollisuudet kivuta kohden kansallista huippua.
- Tämän sopimuksen myötä alkaa olla välineet siinä mallissa, että menestymiseen on todella erinomaiset mahdollisuudet. Uskon uuden Subarun olevan todella kilpailukykyisen. Nyt loppu jää miehestä kiinni, iloitsee Arminen sopimusta.

Armisen tavoitteena on ennen kaikkea menestyä SM-sarjassa. Kotimaan kamaran lisäksi kilpailuohjelmaan saattaa tulla mukaan myös muutama ulkomailla kaasuteltava ralli. Kilpailuohjelma on vielä SM-sarjan lisäksi työn alla ja siitä tiedotetaan myöhemmin. Kuluneella kaudella ison N-ryhmän SM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Arminen lähtee ensi kauteen mitalinkiilto silmissään yhdessä kartturina jatkavan Seppo Varmavuo kanssa.
- Mitali oli tavoitteeni jo tälle kaudelle. Tavoite ei ihan toteutunut, mutta ensi kaudella sitä lähdetään jahtaamaan tosissaan. Uskon vahvasti menestymismahdollisuuksiini.

Toiminnan ammattimaistuminen kaikilla osa-alueilla tietää myös kuskille uusia haasteita.
- Nyt kun nuo ns. pikku jutut jäävät muiden harteille, voin keskittyä täysipainotteisesti ajamiseen. Minun täytyy puolestani löytää ne pikku jutut ajamisesta. Ne keinot, joilla saadaan nipistettyä ne tarvittavat kymmenykset pois sieltä pätkäajoista. Haluan myös omalla tekemisellä osoittaa olevani luottamuksen arvoinen ja olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta.

Arminen odottaa innolla yhteistyötä Subarulle palaavan kaksinkertaisen ison N-ryhmän Suomenmestarin Jari Ketomaan kanssa.
- Ketomaa on mielestäni Suomen parhaita auton kehittäjiä ja testaajana. Mä tiedän, että mulla on sillä puolella vielä paljon opittavaa häneltä. Nyt pääsen tekemään yhteistyötä hänen kanssaan sillä saralla. Uskon, että pystyn omaksumaan häneltä niitä asioita ja sitä kautta oma vauhtini varmasti kehittyy, puntaroi Arminen.


Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners on tyytyväinen ensi kauden kuljettajakaksikkoonsa:
- Subarujen hyteissä istuu SM-sarjan osakilpailuissa nyt kaksikko, jolta on lupa odottaa menestystä, toteaa Reiners jatkaen:
- Olemme tehneet yhteistyötä Teemun kanssa kesästä 2004 alkaen. Tuona aikana Arminen on tehnyt määrätietoista työtä ja kehittynyt kuljettaja. Yhteistyön syventäminen Teemun kanssa oli näin ollen helppo päätös, päättää Reiners.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa