Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisía 1/08

08.01.2008 / Ralli SM -uutisía 1/08

Arctic Lapland Rallysta korotetut SM-pisteet

Ilmoittautuminen Ralli SM -sarjaan 2008 käynnistyi jo viime vuoden puolella. Ilmoittautuneiden lista löytyy AKK:n KITI-kisapalvelusta, osoitteesta http://kiti.akk-motorsport.fi, alaotsikoiden "Sarjat" (valitse Ralli SM 2008) ja "Sarjaan ilmoittautuneet" alta.

Seitsemän SM-osakilpailua käsittävä rallikausi käynnistyy tammikuun 25. päivä Rovaniemeltä ja päättyy 20. syyskuuta Mikkeliin. SM-mitaleista ajetaan kolmessa
ryhmässä: ryhmä A, ryhmä N yli 2000 cm3 ja Super 2000 sekä ryhmä N alle 2000 cm3.

Kauden 2008 merkittävimmät muutokset ovat rengasrajoitusten käyttöönotto sekä se, että SM-kauden avausosakilpailusta Arctic Lapland Rallysta ei enää jaeta päiväkohtaisia pisteitä vaan ainoastaan rallin lopputulokseen perustuvat korotetut SM-pisteet.


Salo haluaa kirkastaa hopean kullaksi

Ison N-ryhmän SM-hopeamitalisti Juha Salo on valmis kirkastamaan hopeansa kullaksi.
- Kaikki on jo valmista tulevaan kauteen. Nyt vain odotellaan talven tuloa ja hyviä ajokelejä, jotta päästään ajamaan testiä. Autoni on sama kuin viime vuonna. Olemme läpikäyneet tekniikan ja suorittaneet täydellisen huollon, joten kaluston puolelta kaikki on valmista. SM-hopea oli minulle pettymys. Kovempaa pitää tänä vuonna päästä. Ei se ison N-ryhmän mestaruuden tavoitteleminen ainakaan yhtään helpommaksi ole muuttunut, Salo muistuttaa.


Katajamäki tavoittelee hattutemppua

Ison N-ryhmän SM-pronssimitalisti Kosti Katajamäki jatkaa samassa ryhmässä. Kosti ajaa alkavalla kaudella Mitsubishi Ralliart Finland -rallitiimissä yhdessä Juha Salon kanssa.
- Nyt tiedän kokemuksesta, mitä ison N-ryhmän mestaruuteen vaaditaan, ja motivaatiota sen tavoittelemiseen kyllä riittää. Rehellisesti sanoen SM-pronssi tuntui pahalta, ja sitä lähdetään kirkastamaan. Ajan PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evo9:llä. Auto on täysin uusi, ja tiimi hoitaa myös tarvittavat huollot kisoissa ja kilpailujen välissä.
- SM-kauden avauksessa Rovaniemellä aion puolustaa tiukasti rallin voittoa. Jostain syystä olen aina tykännyt ajaa Rovaniemellä, jossa tavoitteeni on ajaa hattutemppu, eli kolmas perättäinen Arctic Lapland Rallyn voitto, Kosti toteaa.


Välimäki puolustamaan mestaruutta

Ryhmä A:n hallitseva suomenmestari Jussi Välimäki puolustaa mestaruuttaan alkavalla kaudella Mitsubishilla. Välimäelle rakennetaan parhaillaan A-ryhmän vireistä Lancer Evo8 -autoa.
- Muita tavoitteita ei ole kuin mestaruuden uusiminen. Kilpailutilanne A-ryhmässä on ensi kaudella kovempi ja uutta WRC-kalustoakin on tulossa viivalle, mutta pärjäämään me Jarkon (Kalliolepo) kanssa tulevallekin kaudelle lähdetään. Auton lisäksi satsaamme erityisesti huoltoaluekokonaisuutemme ulkonäköön ja viihtyvyyteen. Tämän uuden kokonaisuutemme esittelemme SM-kauden avauksen yhteydessä Rovaniemellä, Välimäki kertoo.


Mikkonen tähtää pohja-aikoihin

Ryhmä A:ssa SM-hopealle viime kaudella ajanut Jarmo Mikkonen jatkaa tänä vuonna tutulla Peugeot 206 WRC:lla.
- Työtä on tehty vuorotta, joten rallia en ole ehtinyt vielä kovin paljoa edes ajatella. Odotamme autoon varaosia Ranskasta, jonka jälkeen tarkoitus olisi ajaa testimielessä rallia Hämeenlinnassa, jos keli vain sen sallii. Mestaruus kun tuntuu kiertävän minua, niin en ole uhrannut ajatustakaan sen suhteen. Ajoin viime vuonna SM-sarjassa eniten pohja-aikoja, joten sitä lähden tavoittelemaan myös tällä kaudella. Autotallihuhujen mukaan WRC-kalustoa olisi tulossa viivalle varsin mukavasti, joten kilpailu A-ryhmän viimeisestä mestaruudesta on varmasti kovaa, Mikkonen povaa.


Nuorten mestari Suominen isoon N-ryhmään

Nuorten Ralli SM -sarjan hallitseva suomenmestari Tapio Suominen debytoi yleisen luokan SM-sarjassa nelivetokalustolla. Suominen kilpailee alkavalla kaudella ison N-ryhmän SM-pisteistä Mitsubishi Lancer Evo9 -autolla.
- Metriäkään en ole vielä Mitsubishilla ajanut, mutta auto on tullut tutuksi ainakin osina, koska se purettiin ja läpikäytiin mutteri mutterilta joulun kynnyksellä. Rovaniemellä on onneksi viikko aikaa palauttaa nuotitus mieliin. Kauden tavoite on ajaa nousujohteisesti. Syksyn kahdessa viimeisessä kisassa tavoite on yltää jo ryhmän kärkikahinoihin mukaan, Suominen suunnittelee.


Ralli SM -osakilpailut 2009 - 2010

Ralli SM -sarjan osakilpailujärjestäjät vuosiksi 2009 - 2010 on valittu. Nykyisistä rallijärjestäjistä Nilsiä, Turku ja Laukaa jäävät pois ja tilalle nousevat Joensuu, Valkeakoski ja Hyvinkää. Ralli SM-osakilpailujärjestäjät, tapahtuma-ajankohdat ja -paikat vuosiksi 2009 - 2010 ovat: tammikuu Rovaniemi (Rovaniemen UA), helmikuu Kerava (Rally Drivers Team), maaliskuu Joensuu (Joensuun UA), kesäkuu Valkeakoski (Valkeakoski Motorsport Finland), heinäkuu Kouvola (Kouvolan Seudun AU), syyskuu Mikkeli (Mikkelin UA) ja lokakuu Hyvinkää (Hyvinkään UA).


Ketomaalla tapahtumarikas vuosi 2008

Ison N-ryhmän hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa elää tänä vuonna erittäin kiireisiä aikoja. Mies sekä puolustaa SM-titteliään - ja jahtaa siinä sivussa kolmatta perättäistä mestaruutta - että kilpailee ensimmäistä kauttaan FIA:n tuotantoautojen MM-sarjassa. Näiden haasteiden lisäksi Ketomaalla on "opeteltavanaan" uuden auto niksit, sillä hän vaihtoi kahden Mitsubishillä ajetun vuoden jälkeen takaisin Subaru Imprezan rattiin.

Eikä siinä vielä kaikki: Pikkulinnut tiesivät kertoa Ralli SM -uutisille, että Ketomaalla on vierellään myös "uusi kartanlukija"... Mies nimittäin kaasutteli avioon viime lauantaina. Lämpimät onnittelumme!

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa