Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

11.01.2008 / Matti Rantanen

Lammilaisen ralliautoilijan Matti Rantasen tallilla on eletty varsin kiireisiä aikoja vuodenvaihteen molemmin puolin. Viime kauden päätteeksi Mikkelin SM-osakilpailussa N-ryhmän kolmanneksi ajanut Rantanen hankki taustavoimiensa avustuksella uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin.

- Talkoilla ollaan tehty kilpuria kasaan ja aivan viime tippaan sen valmistuminen jäi. Kiitoksia vain apuvoimille. Maanantaina ajoin ensimetrit ja kokeilin vain että kaikki toimii. Siitä suuntasimme AKK:n rallivalmennusryhmän kahden päivän testeihin Hyrynsalmelle. Ajotuntumani ei ollut paras mahdollinen, kun en ollut ajanut ralliautolla yli kolmeen kuukauteen, Rantanen laski.
- Uudessa autossa oli paljon testattavaa ja miehetkin pääsivät vähitellen sinuiksi evoysin kanssa. Olosuhteet olivat mainiot, kun lunta oli jopa penkoiksi asti. Harmi, että ei tullut suksia mukaan.

Rantasen ja kartanlukija Jan Lönegrenin testit keskeytyivät torstaina, kun uuden auton tekniikka piiputti.

- Vaihdelaatikossa oli öljyvuoto, joten ajoin vain pari vetoa. Kun öljyä tippui entistä enemmän, täytyi testit lopettaa. Siellä maastossa emme ruvenneet huoltotöihin, joten mahdolliset vauriot tutkitaan kotimaisemissa perjantaina, kartturi Lönegren selvitti.

Kaksikon kiireinen ohjelma jatkuu loppuviikolla, kun perjantaina on Vanajanlinna Rallin reitin nuotituspäivä ja itse kilpailu koittaa lauantaina.

- Harmi homma, kun testit jäivät kesken. Vielä olisi ollut paljon juttuja kokeiltavana. Lauantain kilpailusta lähden hakemaan parempaa tuntumaa autoon sekä ehjiä kilometrejä ennen SM-sarjan alkua.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa