Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

11.01.2008 / Matti Rantanen

Lammilaisen ralliautoilijan Matti Rantasen tallilla on eletty varsin kiireisiä aikoja vuodenvaihteen molemmin puolin. Viime kauden päätteeksi Mikkelin SM-osakilpailussa N-ryhmän kolmanneksi ajanut Rantanen hankki taustavoimiensa avustuksella uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin.

- Talkoilla ollaan tehty kilpuria kasaan ja aivan viime tippaan sen valmistuminen jäi. Kiitoksia vain apuvoimille. Maanantaina ajoin ensimetrit ja kokeilin vain että kaikki toimii. Siitä suuntasimme AKK:n rallivalmennusryhmän kahden päivän testeihin Hyrynsalmelle. Ajotuntumani ei ollut paras mahdollinen, kun en ollut ajanut ralliautolla yli kolmeen kuukauteen, Rantanen laski.
- Uudessa autossa oli paljon testattavaa ja miehetkin pääsivät vähitellen sinuiksi evoysin kanssa. Olosuhteet olivat mainiot, kun lunta oli jopa penkoiksi asti. Harmi, että ei tullut suksia mukaan.

Rantasen ja kartanlukija Jan Lönegrenin testit keskeytyivät torstaina, kun uuden auton tekniikka piiputti.

- Vaihdelaatikossa oli öljyvuoto, joten ajoin vain pari vetoa. Kun öljyä tippui entistä enemmän, täytyi testit lopettaa. Siellä maastossa emme ruvenneet huoltotöihin, joten mahdolliset vauriot tutkitaan kotimaisemissa perjantaina, kartturi Lönegren selvitti.

Kaksikon kiireinen ohjelma jatkuu loppuviikolla, kun perjantaina on Vanajanlinna Rallin reitin nuotituspäivä ja itse kilpailu koittaa lauantaina.

- Harmi homma, kun testit jäivät kesken. Vielä olisi ollut paljon juttuja kokeiltavana. Lauantain kilpailusta lähden hakemaan parempaa tuntumaa autoon sekä ehjiä kilometrejä ennen SM-sarjan alkua.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa