Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

11.01.2008 /

Lammilaisen ralliautoilijan Matti Rantasen tallilla on eletty varsin kiireisiä aikoja vuodenvaihteen molemmin puolin. Viime kauden päätteeksi Mikkelin SM-osakilpailussa N-ryhmän kolmanneksi ajanut Rantanen hankki taustavoimiensa avustuksella uuden Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin.

- Talkoilla ollaan tehty kilpuria kasaan ja aivan viime tippaan sen valmistuminen jäi. Kiitoksia vain apuvoimille. Maanantaina ajoin ensimetrit ja kokeilin vain että kaikki toimii. Siitä suuntasimme AKK:n rallivalmennusryhmän kahden päivän testeihin Hyrynsalmelle. Ajotuntumani ei ollut paras mahdollinen, kun en ollut ajanut ralliautolla yli kolmeen kuukauteen, Rantanen laski.
- Uudessa autossa oli paljon testattavaa ja miehetkin pääsivät vähitellen sinuiksi evoysin kanssa. Olosuhteet olivat mainiot, kun lunta oli jopa penkoiksi asti. Harmi, että ei tullut suksia mukaan.

Rantasen ja kartanlukija Jan Lönegrenin testit keskeytyivät torstaina, kun uuden auton tekniikka piiputti.

- Vaihdelaatikossa oli öljyvuoto, joten ajoin vain pari vetoa. Kun öljyä tippui entistä enemmän, täytyi testit lopettaa. Siellä maastossa emme ruvenneet huoltotöihin, joten mahdolliset vauriot tutkitaan kotimaisemissa perjantaina, kartturi Lönegren selvitti.

Kaksikon kiireinen ohjelma jatkuu loppuviikolla, kun perjantaina on Vanajanlinna Rallin reitin nuotituspäivä ja itse kilpailu koittaa lauantaina.

- Harmi homma, kun testit jäivät kesken. Vielä olisi ollut paljon juttuja kokeiltavana. Lauantain kilpailusta lähden hakemaan parempaa tuntumaa autoon sekä ehjiä kilometrejä ennen SM-sarjan alkua.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa