Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 2/08

15.01.2008 / Ralli SM -uutisia 2/08

Rovaniemellä odottaa jo talviset rallikelit
Ralli SM -sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland Rallyn kilpailunjohtaja Heikki Poranen toteaa, että Napapiirillä on jo täysi talvi ja siten ihanteelliset talvirallin ajo-olosuhteet.
- Reitin tiepohjat ovat kauttaaltaan jäässä, lunta riittää ja reitti on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Rallin voisi aloittaa vaikka heti. Uskon, että tämän kauden SM-avauksesta tulee kaikkien aikojen kovatasoisin Rovaniemellä. Huippukalustoa ja -kuljettajia on tulossa meiltä ja muualta. Kilpailumme on samalla Intercontinental Rally Challenge (IRC) -sarjan kandidaattiosakilpailu, joka tuo kansallisen tason huippukuljettajillemme myös kansainvälistä näkyvyyttä, Poranen muistuttaa.


Myös Pinomäki MM-sarjasta SM-sarjaan
Yksi MM-sarjasta paluun Ralli SM -sarjaan tekevistä kuljettajista on Juniorien MM-sarjaa viimeiset kaksi kautta kiertänyt Kalle Pinomäki. AKK Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Pinomäki osallistuu SM-sarjaan ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo9:llä.
- En ole aiemmin kilpaillut nelivetoisella ralliautolla, siksi päätin hakea nelivetokokemusta Ralli SM -sarjasta. Kyse ei ole jäähdyttelystä, vaan tavoitteeni on edelleen MM-tasolla. Nelivetokokemuksen hankkiminen on urani jatkon kannalta ehdoton edellytys ja Ralli SM -sarja on riittävän kovatasoinen sarja kokemuksen hankkimiseen.
- Jos pärjäät isossa N-ryhmässä Suomessa, niin vauhti on varmasti kohdallaan. Testitiellä vauhtia jo riitti, mutta kisat ovat aina erikseen. Talven ensimmäinen tavoite on ihan oikeasti oppia ajamaan nelivetoautoa, ja kesällä sitten yritetään 3-5 nopeimman joukkoon, Pinomäki summaa.


Vihavainen tähtää ryhmä A:n mestariksi
Viime heinäkuussa SM O.K. Auto rallin yleiskilpailun voittoon ajanut Ari Vihavainen starttaa Ford Focus WRC´01 -autolla alkavaan kauteen luottavaisena. Parin rikkonaisen kauden jälkeen Ari tavoittelee historian viimeistä ryhmä A:n mestaruutta tosissaan.
- SM-sarja ajetaan, ja nimenomaan sarjana. Osakilpailuvoittoja tulee jos on tullakseen, mutta tänä vuonna asennoidun ajamaan ja ajattelemaan sarjaa kokonaisuutena. Jos voittoon ei ole mahdollisuuksia, niin en yritä riskillä enempään, vaan tyydyn siihen mitä on tulossa. Nöyristelemään en kuitenkaan rupea, Ari huomauttaa.


Hautamäki kirkastamaan pronssia
Pienessä N-ryhmässä kaksi SM-hopeaa ja viimeksi SM-pronssia ajanut Ville Hautamäki starttaa uuteen rallikauteen SM-mitali mielessä.
- Vuonna 2004 voitetun Nuorten SM-kullan vierelle olisi kiva voittaa kultamitali myös yleisen luokan puolelta. Vastus on taas kerran kova, mutta intoa minulla edelleen riittää. Jatkan samalla Hondalla, joka valmistui kesäksi 2006. Kalusto on siis tuttu ja se huolletaan kauttaaltaan vielä ennen Rovaniemen SM-avausta. Tosissaan mennään, eikä turhia varmistella, Hautamäki lupaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa