Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

17.01.2008 / Jussi Välimäki

Ralliautoilun kansallinen SM-sarja alkaa vajaan kahden viikon päästä Rovaniemen ympäristössä ajettavalla kaksipäiväisellä Arctic Lapland rallilla. Seitsemän osakilpailua kattavaan SM-sarjaan ja erityisesti sen korkeimpaan luokkaan, A-ryhmään on ilmoittautunut lukuisa joukko ralliautoilijoita tavoitteenaan kammeta hallitseva Suomen Mestari Jussi Välimäki ja hänen II-kuljettajansa Jarkko Kalliolepo pois valtaistuimeltaan.

Kansainvälisen autourheiluliiton, FIAn alueellisen Aasian-tyynenmeren rallimestaruussarjan historian ensimmäisenä suomalaisena vuonna 2005 saavuttanut Välimäki, 33, starttaa alkavaan kilpailukauteen puolustamaan kaudella 2007 saavuttamaansa Suomen Mestaruutta ja pääsyä pois yksinkertaisten mestareiden laajasta joukosta. Edessä on uusi kilpailukausi uusine kuvioineen.

Kaudella 2008 Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa tähtäävät kotimaassamme toiseen peräkkäiseen Suomen Mestaruustitteliin uudessa STC-Meat rallitiimissä. Pääyhteistyökumppaninsa mukaan nimetty ammattilaistiimi janoaa menestystä Välimäen lisäksi usean muun autourheilun ammattilaisen voimin.

- Koska tavoitteenamme on uusia tehokkaimpien ralliautojen luokan Suomen Mestaruus, täytyy niin tiimin kuljettajien kuin sen henkilökunnan ja koko toiminnan olla ammattimaisella tasolla. Jussi Välimäki on vuodesta 2001 lähtien ollut ralliautoilun rautainen ammattilainen ja olemme yhteistyökumppaneidemme suosiollisella avustuksella pystyneet rakentamaan hänen ympärilleen tiimin, joka mahdollistaa erittäin hyvät eväät tavoitteiden saavuttamiselle, kertoi team manager Tero Gardemeister.

STC-Meat rallitiimin kilpailukalustona on A-ryhmään tiimin päämekaanikon ja tekniikkagurun Risto Tuomisen sekä viritysseppä Juha Martikaisen toimesta rakennettu Mitsubishi Lancer Evolution VIII ralliauto. Itse asiassa auto on korillisesti sama yksilö, jolla Välimäki vuonna 2005 saavutti ralliautoilun Aasian-tyynenmeren rallisarjan mestaruuden. Vaikka alun perin N-ryhmäläiseksi rakennetulla autolla STC-Meat rallitiimi antaa hieman tasoitusta täysverisille A-ryhmän WRC-autoille, on auto ja erityisesti sen moottori sekä alusta loihdittu erinomaiseen iskuun.
Tiimissä on vakaa usko, että tulokset tulevat varsinkin talvikaudella olemaan hyviä.

- A-ryhmään rakennettu ja huippuunsa viritetty moottori sekä Bigemin fantastinen alusta tulevat olemaan reseptimme tehokkaita ja myös erittäin kalliita WRC-autoja sekä niitä ohjastavia kilpakumppaneita vastaan.
STC-Meat rallitiimi ajaa A-ryhmäläisellä Mitsubishilla ainakin talvikauden, jonka jälkeen myös SM-sarjan pistetilanteesta riippuen katsomme kalustovalintoja uudestaan. Vaakakupissa painaa myös Välimäen kansainvälinen ralliura, jolle povataan jatkoa myös tulevana kilpailukautena. Hallitsevan Suomen Mestarin osaaville ranteille on ollut kiitettävä kysyntä, joten SM-sarjan lisäksi Jussi ja Jarkko tullaan varmasti näkemään myös kansainvälisillä ralliareenoilla, raotti Gardemeister Välimäen suunnitelmia.

SM-sarjan avauskilpailu Arctic Lapland ralli ajetaan 24-26. tammikuuta.www.jussivalimaki.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa