Facebook Twitter Email Pinterest

Timo Mäenpää

21.01.2008 / Timo Mäenpää

Viime vuonna Timo Mäenpää ajoi Skoda Octavia WRC:llä kaksi "lämmittelykisaa" ja niistä jälkimmäissä Mikkelissä ajetussa kilpailussa alkoi homma jo luistamaan. Tuloksena oli ison A-ryhmän voitto ja yleiskilpailun kolmas sija. Tälle vuodelle tähtäin on asetettu korkealle ja realistisena tavoitteena on Suomen mestaruus.

Mikkelin kilpailun jälkeen auto purettiin palasiksi ja käytiin perusteellisesti läpi. Alustan geometriaa muutettiin Suomen sorateille paremmin sopivaksi. Aiempi omistaja ajoi autolla Euroopassa paljon asfalttikisoja, eikä se käy näihin Suomen olosuhteisiin. Vähälumisen alkutalven vuoksi testaaminen jäi vähiin, mutta juuri ennen Artic Lapland rallia Skoda sai ensikasteen lumella. Saarijärveltä löytyi hyvä luminen testipätkä, jossa Timo pääsi sunnuntaina testaamaan autoa.

- Auto tuntui sohjoisessa kelissä varsin hyvältä ja vakaalta,mutta itse kilpailussahan sitten se nähdään miten homma toimii, Mäenpää kertoo.


- Artic Lapland rallissa tavoitteena on ajaa oman luokan viiden joukkoon ja saada hyvät pisteet jatkoa ajatellen. Rallissa jaetaan 1.5 -kertaiset pisteet ja jo kolmas sijakin tuottaa paremmat pisteet kuin muissa ralleissa voitto, joten täällä pitää päästä maaliin hyvällä sijoituksella. Voitto ei ole tärkein. Muissa kisoissa mennään sitten täysillä ja ajetaan yleiskilpailun voitosta, Mäenpää jatkaa.


Lisätietoja:

tiedottaja Mika Salomaa 0400 777 797

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa