Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

21.01.2008 / Marko Kakko

Ralliautoilun SM-kausi 2008 korkataan Napapiirin lumilla Rovaniemellä tulevana viikonloppuna. Marko Kakko hyökkää uuteen vuoteen täynnä menestysnälkää, sillä neljän vuoden takainen SM-pronssi ei enää lämmitä. Nyt on aika palata mitalikantaan. Koskelainen on määrätietoisesti rakentanut alkavan kauden pakettiaan jo viime syksystä, ja nyt on tullut hetki lunastaa odotukset.

Kakon kartanlukijaksi palaa kokenut Tuomo Hannonen, ja ajokkina on jo viime kaudelta tuttu, mutta täysin uusittu ja läpikäyty Mitsubishi Lancer Evolution IX (ryhmä iso N, yli 2000 cc).
- Viime kesänä vaihdoimme autoon uuden alusta ja moottoriohjauksen. Sen jälkeen auto alkoi sopia paremmin ajotyylini ja sen huomasi jo viime kauden parissa viimeisessä kisassa. Nyt olemme kerrankin täysin valmiina uuteen kauteen. Ei tarvitse etukäteen miettiä miten auto toimii, Kakko sanoo.

Kuskin ajatukset saivat vahvistuksen avauskisan alla Oulun lähellä ajetuissa testeissä. Mitsubishin tuorein kilpaversio toimi kuin kello.
- Auto oli aivan fantastisen hyvä. Ajoin näillä säädöillä ensimmäisen kerran lumella, mutta auto oli tosi looginen ajaa, viime kaudella SM-sarjan kahdeksanneksi ajanut Kakko kuvaa.

Rovaniemen Arctic Rally on pitkä 2-päiväinen osakilpailu, joten se vaatii omanlaisensa taktiikan. Muut SM-rallit paketoidaan päivässä.
- Pari ensimmäistä erikoiskoetta pitää katsella mikä on meininki. Sarjassa ovat mukana kaikki kestomestarit ja -suosikit, sekä iso joukko uusia haastajia. Rovaniemen kisassa ei voi intoilla. Se kostautuu, eikä ole kovin herkkua olla hangessa pimeässä illassa parinkymmenen asteen pakkasessa keskellä ei mitään. Perusvarma suoritus riittää kyllä SM-pisteille, mutta kun mitali on tavoitteena, on riskirajaa hieman nostettava, Kakko suunnittelee.

- Rengassääntö on muuttunut, ja nyt esimerkiksi avauskisassa saa käyttää vain 16:ta uutta rengasta. Nekin pitää jo leimata kisan aattona torstaina, eli onhan siinä mahdollisuus mennä vipuun. Jos vaikka merkkaa jääkelin renkaita, ja lauantaina pyryttäkin lunta, niin siinä sitä sitten ollaan. Mielestäni renkaiden rajaaminen on vähän turhaa ja väärässä paikassa säästämistä. Väärällä tai kuluneella renkaalla ajaminen on selvä turvallisuusriski, Kakko muistuttaa.

Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko kilpailee kauden avausrallissa numerolla 18. Perjantaina ja lauantaina kilpaillaan yhteensä 12 erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on peräti 218 kilometriä.

www.markokakko.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa