Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 3/08

22.01.2008 / Ralli SM -uutisia 3/08

Ketomäki ja Skoda valmiina mitalitaisteluun

Vuoden 2004 ison N-ryhmän SM-hopeamitalisti ja Subaru Challenge -sarjan kaksinkertainen mestari Jukka Ketomäki ajaa tänä vuonna Skoda Octavia WRC:lla Ryhmä A:n SM-sarjaa.
- Auto on iskussa ja se on syksyn aikana huollettu täydellisesti. Ainoastaan ajokelit ovat tuottaneet ongelmia. Skodan mittariin on pyörähtänyt vain 60 km ja nekin säätöpenkissä. Testaamaan pitäisi päästä, mutta lumi- ja jääraja on kulkenut aika kaukana meistä. Lähden Rovaniemelle taistelemaan kärkisijoista. Jos ja kun auto toimii, niin uskon että vauhtini riittää mitalitaisteluun, Ketomäki ilmoittaa.


Rantanen uudella autolla SM-kauteen

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Matti Rantanen aloittaa toisen kautensa isossa N-ryhmässä uudella autolla. Rantasen Mitsubishi Lancer Evo9 valmistui kaksi viikkoa sitten.
- Suuri kiitos talkooporukalle, että pysyttiin aikataulussa. Eroa ison N-ryhmän kärkeen pitää saada viime kaudesta pienemmäksi, ja tavoitteenani olisikin tällä kaudella pystyä haastamaan kaikki SM-sarjan kärkikuskit. Autoa testataan vielä ahkerasti, jotta iskukykymme olisi parempi ilman, että riskikynnystä pitää nostaa. Rovaniemellä en vielä haaveile voitosta, mutta paikka kolmen parhaan joukossa on realistinen tavoite, Rantanen toteaa.


Hiltunen vaihtoi tuoreempaan WRC-Fordiin

Vuoden 2003 F-Cupin rallimestari Jukka Hiltunen tavoittelee menestystä Ryhmä A:n SM-sarjassa uudella kalustolla, Ford Focus RS WRC´03:lla. Auto on sama, jolla Kreikan Ioannis Papadimitriou ajoi Suomessa viime talvikauden SM-osakilpailut. Hiltusen kilpailuohjelmaan kuuluu SM-sarjan lisäksi myös kansainvälisiä kilpailuja Virossa sekä elokuussa ajettava Neste Oil Ralli.
- Tavoitteet on asetettu ralliautoilun ryhmä A:n SM-kultamitaliin sekä Suomen MM-rallin kolmen pitkän kilpailupäivän kunnialla suoriutumiseen. Olisi fantastista kauden päätyttyä olla ralliautoilun ryhmä A:n viimeinen suomenmestari ja sitä kautta jäädä
historian kirjoihin, Hiltunen toivoo.


Mäenpää tähtää viiden joukkoon

Viime vuoden viimeisessä SM-rallissa Mikkelissä ryhmä A:n ykköseksi ajanut Timo Mäenpää hakee Skoda Octavia WRC:lla Rovaniemeltä sijoitusta viiden nopeimman joukosta.
- Mikkeli sujui tuloksellisesti hyvin, mutta ajollisesti ei. Syksyn aikana auto purettiin moottoria lukuun ottamatta palasiksi ja huollettiin täydellisesti. Skodassa on nyt mm. uusi ja parempi alusta. Koska SM-avauksessa on jaossa korotetut SM-pisteet, niin en aio lähteä hölmöilemään, vaan tavoittelen paikkaa viiden nopeimman joukosta. Jos näin tapahtuu, niin siitä on kiva lähteä jatkamaan loppukautta eteenpäin, Mäenpää suunnittelee.


Öhman debytoi napapiirillä

Nuorten Ralli SM -sarjassa viime kaudella SM-hopealle ajanut AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmän uusin jäsen Olle Öhman ajaa tulevana viikonloppuna pienen N-ryhmän Renault Cliolla ensimmäistä kertaa rallia napapiirillä.
- Pääsy rallivalmennusryhmään, Risto Mannisenmäen koulutukseen, oli iso askel urallani eteenpäin. Tämän kauden alussa uutta on kaikki: osallistun ensimmäisen kerran yleisen luokan SM-sarjaan, ensimmäistä kertaa Arctic Lapland Rallyyn, kartturi on uusi ja nuotiksemme muuttui numeronuoteista perinteiseen nuottiin. Rovaniemellä tavoittelen maaliin pääsyä ja SM-sarjassa paikkaa pienen N-ryhmän mitalikolmikossa, Öhman toteaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa