Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

24.01.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Rallin MM-sarjan ohella Subaru on vahvasti edustettuna eri maiden kansallisissa rallimestaruussarjoissa. Suomessa Subarun kilpailutoiminta kulminoituu Subaru Dealer Team Finlandiin, joka aloittaa ensimmäisen kautensa SM Arctic Lapland rallista Rovaniemeltä.

Subaru Dealer Team Finland on kahden autokunnan tiimi, joka kilpailee rallin SM-sarjassa Subaru-maahantuoja International Motors Nordic Ab:n sekä Tommi Mäkinen Racing Oy:n tukemana. Subaru Dealer Team Finland -joukkueessa ajavat rallin ison N-ryhmän kaksinkertainen suomenmestari Jari Ketomaa kartanlukijanaan Miika Teiskonen sekä Teemu Arminen yhdessä Seppo Varmavuon kanssa. Kalustona heillä on nelivetoinen Subaru Impreza WRX.

Alkavalla kaudella tiimin molemmat autokunnat nähdään myös MM-tasolla. Jari Ketomaa ajaa tuotantoautojen MM-sarjan yhteistyössä Tommi Mäkinen Racing Oy:n sekä italialaisen Motoring Club -tallin kanssa. Teemu Armisen kilpailuohjelma käsittää Ruotsin ja Suomen MM-osakilpailut.

Ison N-ryhmän hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa tekee paluun Subarun rattiin kahden vuoden tauon jälkeen. Jarin tavoitteena on nostaa mestaruuksiensa määrä kauden aikana kolmeen.
- N-ryhmän SM- ja MM-osakilpailuvoitoista ja mestaruuksista taistellaan ilman muuta. Edellytykset kolmanteen Suomen mestaruuteen ovat hyvät. Subaru on ketterä, nopea ja tasapainoinen auto ajaa, jota on ratin takaa helppo kontrolloida. Luottavaisena kauteen startataan, Jari toteaa.

Viime kaudella ison N-ryhmän SM-viitosen Teemu Armisen tavoite on jatkaa nousujohteista uraansa sekä ajaa SM-mitaleille.
- Pääsy tiimiin on selkeä askel ajajaurallani eteenpäin. Tavoitteeni on SM-mitaleilla, enkä aio MM-ralleihinkaan turistiksi lähteä; kilpaa ajetaan ja kovaa, Arminen lupaa.

Subaru-maahantuojan International Motors Nordic Ab:n myyntijohtaja Satu Salomaa sanoo, että ralliautoilu on Subarun testikenttä ja DNA. Suomen Subaru-maahantuoja oli aikaisemmin tukemassa rallin SM-sarjan yhteydessä ajettua ja Subaru-kuljettajille suunnattua Challenge-sarjaa.
- Subaru on jo vuosikymmenien ajan hankkinut määrätietoisesti tietoa ja kokemusta rallin maailmasta. Toiminnallamme haluamme tukea suomalaista ralliautoilua sekä kuljettajia, olemalla mukana suomalaisten sydäntä lähellä olevassa suosikkilajissa sekä lisätä Subarun tunnettavuutta Suomessa, Salomaa perustelee.

Subarun N-ryhmän kilpailutoimintaa hoitavan Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners on tyytyväinen Subaru Dealer Team Finlandin kuljettajakaksikkoon.
- Subarujen hyteissä istuu kuljettajat, joilta on lupa odottaa menestystä. Jari sopi yhtiömme tulevaisuuden suunnitelmiin. Hänen nopeutensa ja tuloksensa puhuvat puolestaan. Meillä on tarkoitus käyttää Jaria myös uuden Subarun testi- ja kehityskuljettajana yhdessä Tommi Mäkisen kanssa.
- Teemun kanssa olemme tehneet yhteistyötä kesästä 2004 alkaen. Tuona aikana hän on tehnyt määrätietoista työtä ja kehittynyt kuljettajana. Yhteistyön syventäminen Teemun kanssa oli helppo päätös, Reiners päättää.

Subaru Dealer Team Finland 2008

Jari Ketomaa
Ikä: 29
Asuinpaikka: Mikkeli
Siviilisääty: naimisissa
Harrastukset: moottorikelkkailu, sulkapallo ja pyöräily
Kielitaito: englanti
2-ohjaaja: Miika Teiskonen
Parhaimmat saavutukset:
Kausi 2003: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän neljäs
Kausi 2004: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän neljäs
Kausi 2005: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän kolmas
Kausi 2006: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän Suomen mestari
Kausi 2007: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän Suomen mestari, Talsi- ja Riika-rallien voitot Latviassa

Teemu Arminen
Ikä: 31
Asuinpaikka: Riihimäki
Siviilisääty: naimaton
Harrastukset: Salibandy, lenkkeily, sulkapallo ja kuntosali
Kielitaito: englanti, ruotsi
2-ohjaaja: Seppo Varmavuo
Parhaimmat saavutukset:
2005: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän 21.
2006: Ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän kahdeksas
2007: Suomen MM-rallissa N-ryhmän toinen, ralli SM-sarjassa ison N-ryhmän viides

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa