Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

25.01.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Perjantaina Rovaniemellä alkanut Ralli SM-kausi käynnistyi varsin lupaavasti Subaru Dealer Teamin osalta. Hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa ajaa Arctic Rallissa toisena ja tiimikaveri Teemu Arminen N-ryhmän viidentenä.

Kilpailun avauserikoiskoe ei vielä kulkenut Subaru-kaksikolta aivan kärjen tahtiin, mutta vauhti nousi heti kilpailukykyiselle tasolle pitkällä, yli 24-kilometrisellä kakkospätkällä.

Avaus-EK:lla viidenneksi ajanut Ketomaa nousi kakkospätkän toiseksi nopeimmalla ajalla myös tuloksissa kakkoseksi. Arminen paransi myös kahdeksannelta sijalta viidenneksi.

Mikkelin UA:ta edustava Jari Ketomaa oli tyytyväinen ensimmäisen kilpailupäivän kulkuun, vaikka eroa kärjessä ajavaan Juha Saloon kertyi 36,4 sekuntia.
- Minulla oli takana melko vähän testejä Subarun ratissa, joten todellinen kilpailukykymme oli pieni arvoitus. Kovassa seurassa vauhtini riitti avauspäivänä toiseksi ja se kyllä tyydyttää, Ketomaa summasi.

- Kilpuriin olen tyytyväinen, ja vauhtini varmasti paranee, kun kokemus uudesta autosta kasvaa. Kun kuljettajan luottamus vielä tästä lisääntyy, sitten varmasti yllämme voittovauhtiin.

Neljä kertaa kilpailun toiseksi nopeimman ajan kirjannut Ketomaa oli lähimpänä pohja-aikaa EK3:lla, jossa hän jäi pohjat ajaneelle Salolle vain 1,4 sekuntia.
- Ei se todellakaan paljosta ole kiinni. Kehitystyötä täytyy tehdä jatkuvasti menestymisen eteen, Ketomaa tiedostaa.

Arminen piti tiukassa ryhmässä viidennen sijansa

Riihimäen UA:n Teemu Arminen piti päivän loppuun saakka hallussaan N-ryhmän viidennen sijan. Subaru-kuljettajan ero johtopaikkaan on kuuden erikoiskokeen jälkeen 1.17,1 minuuttia.

Parhaimmillaan Arminen ehti EK-ajoissa N-ryhmän kolmanneksi ja neljänneksi nopeimpiin aikoihin.
- Muutamilla pätkillä aikaa kului, kun tuli nojailtua turhaan lumipenkkoihin. Niissä tilanteissa vauhtini stoppasi lähes kokonaan. Auto pelasi kuin kello, joten syyllinen aikaeroihin löytyy ratin ja penkin välistä, Arminen totesi reilusti.

- Vauhti oli paikoitellen hyvällä tasolla, joten voin olla kohtuullisen tyytyväinen avauspäivän antiin.

- Meillä on hyvä ja tasainen kamppailu kolmen kärjen takana. Edessä ajava on vain reilun kolmen sekunnin päässä, joten sitä paikkaa lähdetään tavoittelemaan heti lauantaiaamuna, Arminen päätti.

Arctic Rallissa ajetaan lauantaina vielä toiset kuusi erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa