Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

25.01.2008 /

Perjantaina Rovaniemellä alkanut Ralli SM-kausi käynnistyi varsin lupaavasti Subaru Dealer Teamin osalta. Hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa ajaa Arctic Rallissa toisena ja tiimikaveri Teemu Arminen N-ryhmän viidentenä.

Kilpailun avauserikoiskoe ei vielä kulkenut Subaru-kaksikolta aivan kärjen tahtiin, mutta vauhti nousi heti kilpailukykyiselle tasolle pitkällä, yli 24-kilometrisellä kakkospätkällä.

Avaus-EK:lla viidenneksi ajanut Ketomaa nousi kakkospätkän toiseksi nopeimmalla ajalla myös tuloksissa kakkoseksi. Arminen paransi myös kahdeksannelta sijalta viidenneksi.

Mikkelin UA:ta edustava Jari Ketomaa oli tyytyväinen ensimmäisen kilpailupäivän kulkuun, vaikka eroa kärjessä ajavaan Juha Saloon kertyi 36,4 sekuntia.
- Minulla oli takana melko vähän testejä Subarun ratissa, joten todellinen kilpailukykymme oli pieni arvoitus. Kovassa seurassa vauhtini riitti avauspäivänä toiseksi ja se kyllä tyydyttää, Ketomaa summasi.

- Kilpuriin olen tyytyväinen, ja vauhtini varmasti paranee, kun kokemus uudesta autosta kasvaa. Kun kuljettajan luottamus vielä tästä lisääntyy, sitten varmasti yllämme voittovauhtiin.

Neljä kertaa kilpailun toiseksi nopeimman ajan kirjannut Ketomaa oli lähimpänä pohja-aikaa EK3:lla, jossa hän jäi pohjat ajaneelle Salolle vain 1,4 sekuntia.
- Ei se todellakaan paljosta ole kiinni. Kehitystyötä täytyy tehdä jatkuvasti menestymisen eteen, Ketomaa tiedostaa.

Arminen piti tiukassa ryhmässä viidennen sijansa

Riihimäen UA:n Teemu Arminen piti päivän loppuun saakka hallussaan N-ryhmän viidennen sijan. Subaru-kuljettajan ero johtopaikkaan on kuuden erikoiskokeen jälkeen 1.17,1 minuuttia.

Parhaimmillaan Arminen ehti EK-ajoissa N-ryhmän kolmanneksi ja neljänneksi nopeimpiin aikoihin.
- Muutamilla pätkillä aikaa kului, kun tuli nojailtua turhaan lumipenkkoihin. Niissä tilanteissa vauhtini stoppasi lähes kokonaan. Auto pelasi kuin kello, joten syyllinen aikaeroihin löytyy ratin ja penkin välistä, Arminen totesi reilusti.

- Vauhti oli paikoitellen hyvällä tasolla, joten voin olla kohtuullisen tyytyväinen avauspäivän antiin.

- Meillä on hyvä ja tasainen kamppailu kolmen kärjen takana. Edessä ajava on vain reilun kolmen sekunnin päässä, joten sitä paikkaa lähdetään tavoittelemaan heti lauantaiaamuna, Arminen päätti.

Arctic Rallissa ajetaan lauantaina vielä toiset kuusi erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa