Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

26.01.2008 /

Arctic Lapland Rally päättyi N-ryhmäläisen voittoon

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally kaasuteltiin päätökseen tänään. Kilpailua alusta asti johtanut Juha Salo jatkoi ajoilotteluaan myös tämän päivän kuudella erikoiskokeella. Mitsubishi-kuljettaja varmisti maksimi SM-pisteet voittamalla kokonaiskilpailun 43,7 sekuntia Kosti Katajamäkeä nopeampana. Jari Ketomaa ajoi rallin kolmanneksi.

Eilen ajettu avauspäivä antoi Juha Salolle ja kartanlukija Mika Stenbergille hyvät eväät kilpailun toiselle puoliskolle ? perjantain pätkistä vain viimeisessä yleisöpyörityksessä Salo joutui tunnustamaan kilpakumppanin paremmakseen.

Yli puolen minuutin johtoasema kasvoi heti aamutuimaan, kun Salo avasi latua Mitsubishillaan päivän ensimmäisen ek:n nopeimmin. Seuraavallakin rallin kakkonen Jari Ketomaa jäi karkkilalaiskaksikolle, vaikka pätkän pohja-ajan takoi Jarkko Nikara.
- Meillä oli eilisen jäljiltä sen verran kaulaa, ettei tarvinnut ottaa isoja riskejä. Tulimme aamusta lähtien varovasti. Päällimmäinen tarkoitus ei ollut tänään lähteä vetämään lisää eroa muihin, Juha kertasi.

Salo ja Stenberg kiristivät vauhtiaan vielä 30-kilometrisellä Hanhikosken pikataipaleella. Autokunta kirjautti kilpailun seitsemännen pohja-aikansa. Voittoavaimet olivat nyt Salon hallussa 53,5 sekunnin turvin.
- Hanhikoskelle satsasimme. Sen jälkeen vihelsimme pelin poikki ja loput vain köröttelimme, Salo luonnehti kisan 60 viimeistä kisakilometriä.

Arctic Lapland Rally oli ison N-ryhmän täydellistä hallintaa. Kilpailun kolmen kärki jätätti tuotantoautoillaan A-ryhmän kalustoa.
Perinteikkään Tunturirallin kokonaiskilpailun voitto oli Juha Salolle ensimmäinen. Ryhmänsä Salo ja Stenberg voittivat vuonna 2006.
- Nyt se voitti vihdoinkin onnistui. Tämä antoi virtaa koko porukalle ja oli kauden jatkoa ajatellen paras mahdollinen startti. Autossa on vielä kehitettävää. Vielä emme olleet maksimivauhdissa, onnellinen Salo päätti.

Sarja jatkuu helmikuun 16. päivä Laukaassa.
Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa