Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

26.01.2008 / Juha Salo

Arctic Lapland Rally päättyi N-ryhmäläisen voittoon

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally kaasuteltiin päätökseen tänään. Kilpailua alusta asti johtanut Juha Salo jatkoi ajoilotteluaan myös tämän päivän kuudella erikoiskokeella. Mitsubishi-kuljettaja varmisti maksimi SM-pisteet voittamalla kokonaiskilpailun 43,7 sekuntia Kosti Katajamäkeä nopeampana. Jari Ketomaa ajoi rallin kolmanneksi.

Eilen ajettu avauspäivä antoi Juha Salolle ja kartanlukija Mika Stenbergille hyvät eväät kilpailun toiselle puoliskolle ? perjantain pätkistä vain viimeisessä yleisöpyörityksessä Salo joutui tunnustamaan kilpakumppanin paremmakseen.

Yli puolen minuutin johtoasema kasvoi heti aamutuimaan, kun Salo avasi latua Mitsubishillaan päivän ensimmäisen ek:n nopeimmin. Seuraavallakin rallin kakkonen Jari Ketomaa jäi karkkilalaiskaksikolle, vaikka pätkän pohja-ajan takoi Jarkko Nikara.
- Meillä oli eilisen jäljiltä sen verran kaulaa, ettei tarvinnut ottaa isoja riskejä. Tulimme aamusta lähtien varovasti. Päällimmäinen tarkoitus ei ollut tänään lähteä vetämään lisää eroa muihin, Juha kertasi.

Salo ja Stenberg kiristivät vauhtiaan vielä 30-kilometrisellä Hanhikosken pikataipaleella. Autokunta kirjautti kilpailun seitsemännen pohja-aikansa. Voittoavaimet olivat nyt Salon hallussa 53,5 sekunnin turvin.
- Hanhikoskelle satsasimme. Sen jälkeen vihelsimme pelin poikki ja loput vain köröttelimme, Salo luonnehti kisan 60 viimeistä kisakilometriä.

Arctic Lapland Rally oli ison N-ryhmän täydellistä hallintaa. Kilpailun kolmen kärki jätätti tuotantoautoillaan A-ryhmän kalustoa.
Perinteikkään Tunturirallin kokonaiskilpailun voitto oli Juha Salolle ensimmäinen. Ryhmänsä Salo ja Stenberg voittivat vuonna 2006.
- Nyt se voitti vihdoinkin onnistui. Tämä antoi virtaa koko porukalle ja oli kauden jatkoa ajatellen paras mahdollinen startti. Autossa on vielä kehitettävää. Vielä emme olleet maksimivauhdissa, onnellinen Salo päätti.

Sarja jatkuu helmikuun 16. päivä Laukaassa.
Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa