Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

26.01.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Subaru Dealer Team Finlandin ensiesiintyminen Ralli SM-sarjassa sujui vauhdikkaasti. Hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa sijoittui Arctic Rallissa taistellen kolmanneksi, mutta tiimikaveri Teemu Armisen hyvä sijoitus valui käsistä ulosajon seurauksena.
Avauspäivän jälkeen kilpailussa toisena olleet Jari Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen jatkoivat Subaru Imprezalla vahvaa menoaan lauantaina, mutta kilpailun kärjessä ajanut Juha Salo oli ehtinyt karata jo liian kauaksi.

Toisen päivän puolivälissä Salon ja Ketomaan ero oli 53 sekuntia. Samaan aikaan kolmantena ajanut Kosti Katajamäki aloitti kirinsä ja alkoi uhkaamaan Ketomaan kakkossijaa.
- Täysillä tultiin koko ajan ja seurattiin kilpakumppaneiden aikoja. Huollossa rukattiin myös kilpurin alustan säätöjä, Ketomaa kertasi päivän puolivälin huollossa.

- Yhdeksännellä erikoiskokeella oli tieltä suistuminen todella lähellä, kun leveäksi valuneen mutkan jälkeen kävin syleilemässä kuusen kylkeä. Siitä tilanteesta onneksi selvittiin ruttaantuneella takaovella.

Mikkeliläinen Ketomaa joutui aivan loppumetreillä taipumaan kolme pohja-aikaa kirjanneelle Katajamäelle. Kaksikon eroksi 12 erikoiskokeen jälkeen mitattiin vain 2,4 sekuntia. Arctic Rallin voittoon ajanut Salo oli Ketomaata lopulta 46,1 sekuntia nopeampi.

- Kakkossijan menettäminen tietysti harmittaa, sillä se maksoi myös neljä SM-pistettä. Kuskilla oli kuitenkin kaikki pelissä, joten siinä mielessä jossiteltavaa ei jäänyt, Ketomaa myönsi.

- Ero voittovauhtiin ei ole suuri, mutta kehitystyötä täytyy tehdä tuleviin ralleihin. Vauhtini varmasti paranee, kun saan kilpurista lisää kokemusta.

- Meille on valmistumassa myös Subarun uusin kehitysversio, joten luottavaisena suuntaan katseeni kohti seuraavia ralleja, Ketomaa jatkoi.

Armisen taistelu päättyi ulosajoon

Riihimäen UA:n pari Teemu Arminen-Seppo Varmavuo starttasi rallin päätöspäivään N-ryhmän viidenneltä sijalta.
- Meillä on kärkikolmikon takana tosi tiukka kolmikko kasassa. Keskinäiset eromme ovat vain muutaman sekunnin luokkaa, joten kova kapina on odotettavissa, Teemu Arminen totesi lauantaiaamuna.

Armisen edellä neljäntenä ajanut Matti Rantanen keskeytti ulosajoon heti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Sen jälkeen Armisen kamppailu nelossijasta jatkui hurjana Jarkko Nikaran kanssa.

Ison N-ryhmän mitalikolmikon lähimmät haastajat sortuivat lopulta kaikki ajovirheisiin, kun Arminen ajoi lumipenkkaan EK 9:lla ja Nikara sitä seuraavalla pätkällä.

- Olipa erikoinen päätös meidän kolmen keskinäiselle taistelulle. Meidän matka päättyi sen yhdeksännen erikoiskokeen viimeiseen mutkaan. Kyseessä oli tarkasti ajettava ja vaikea paikka, johon yksinkertaisesti tulin liian optimistisella vauhdilla, Arminen harmitteli.

- Se pitkä erikoiskoe sujui kyllä omasta mielestä hyvin ja renkaiden pito oli loistava. Harmi homma, että jouduimme keskeyttämään.

- Mutkassa oli vain viisi katsojaa, joiden avulla saimme auton takaisin tielle tunnin lumitöiden jälkeen. Kiitokset vielä katsojille avusta, Arminen huikkasi lopuksi.

Subaru Dealer Team Finlandin kaksikko kilpailee seuraavaksi Ruotsin MM-rallissa 8.-10. helmikuuta. Viikko sen jälkeen Ketomaa ja Arminen tavoittelevat SM-pisteitä 16. helmikuuta ajettavassa Laukaan SM-rallissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa