Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

26.01.2008 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki ajoi huikean lauantaipäivän rallin SM-kauden avauksessa Rovaniemellä, ja nousi niskalenkistä hienosti kilpailun kakkoseksi. Uudella Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajanut Katajamäki oli perjantaina hieman hukassa, mutta neljä peräkkäistä pohja-aikaa lauantaina kruunasi viikonlopun.

Kisan voittoon ajoi Katajamäen tavoin Mitsubishi Ralliart Finlandia edustava Juha Salo. Eroa Katajamäkeen kertyi 43,7 sekuntia.

Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi kirivät kakkoseksi kilpailun viimeisellä erikoiskokeella 2,4 sekunnin erolla hallitsevasta suomenmestarista Jari Ketomaasta.
- Voin sanoa, että nyt vedettiin tosissaan. Hermoa raastava päivä. Eroa kakkospaikkaan taisi olla välillä jo päälle parikymmentä sekuntia, mutta päätin aamulla, että vedän sen kiinni, Katajamäki puhkui kahden päivän ja 12 erikoiskokeen urakan jälkeen, kun kiri oli alkanut sijalta kuusi.

Katajamäki lähti lyhyelle vain 3,7 kilometrin mittaiselle päätöserikoiskokeelle puolitoista sekuntia kolmossijasta, mutta teki uskomattoman lähes neljän sekunnin pohja-ajan ja nousi kokonaiskisan toiseksi.

Perjantaina aikahukkaa kertyi liikaa, eikä Katajamäki kyennyt taistelemaan kolmannesta peräkkäisestä Arctic Lapland Rallin yleiskilpailuvoitostaan.
- Alussa oltiin aika hukassa. Taisi olla urani ensimmäinen ralli, jossa jokaisessa huollossa säädettiin ja muutettiin autoa. Pikkuhiljaa se luotto löytyi, mutta totuuden nimessä on sanottava, että töitä pitää tehdä jos Salon vauhtiin aikoo päästä, Katajamäki mietti.

- Vaikka lauantaina vedinkin täyttä, se ei ollut mitään kivaa. Olin pikkusen epävarma miten auto nopeissa täysillä ajettavissa paikoissa käyttäytyi, ja siksi tuli oltua välillä vähän vellihousu, Katajamäki myönsi.

Rallin SM-kausi jatkuu helmikuun puolivälissä Laukaalla.
- Taistelu mestaruudesta jatkuu, Katajamäki korosti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa