Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

26.01.2008 /

SM-kauden avauksen tulos meni lumitöissä

Kalle Pinomäki ajoi rallin SM-kauden avauksessa Arctic Lapland Rallissa lauantaina kilpailukykyistä vauhtia, mutta perjantainen ulosajo vei mahdollisuudet hyvästä tuloksesta ja SM-pisteistä.

Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen huhkivat ensin 16 minuuttia lumitöissä, mutta lauantain railakas kiri nosti kaksikon kokonaiskisassa 25:nneksi ja isossa N-ryhmässä 12:nneksi. Ensimmäiset nelivetoluokan SM-pisteet jäivät kuitenkin vielä saavuttamatta.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ensimmäistä kertaa SM-tasolla ajanut Pinomäki näki avauskilpailussa paljon positiivisia asioita. Lauantain erikoiskoesijoituksissa turkulainen nousi lupaavasti moneen kertaan kymmenen joukkoon.
- Lumitöissä meni aikaa, ja sen jälkeen perjantaina oli kaikenlaista muuta säätöä vielä. Lauantaina pääsimme jyvälle ja vauhti alkoi sellaista kuin etukäteen odotinkin. Tästä on ihan hyvä jatkaa, Pinomäki tuumi.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Pinomäen tavoin Mitsubishiin luottava Juha Salo ennen kolmatta kovaa Mitsu-kuljettaja Kosti Katajamäkeä. Salon voittomarginaali oli 43 sekuntia, josta Pinomäki vajaat parikymmentä minuuttia. Vahvaa jossittelua, mutta ilman perjantaista hangessa vietettyä 16:ta minuuttia Pinomäki olisi hyvin taistellut ryhmänsä neljännestä sijasta.

- Tämä viikonloppu opetti paljon. Renkaiden kanssa etenkin on vielä paljon miettimistä. Vaikka pisteitä ei nyt tullut, lauantain suoritus osoitti, että oikealla tiellä ollaan, Pinomäki sanoi.

Seitsemän osakilpailun SM-sarja jatkuu helmikuun puolivälissä Laukaalla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa