Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

30.01.2008 / Jukka Ketomäki

Katseet on jo suunnattu kohti ruotsin MM-rallia

Rovaniemellä menneenä viikonloppuna kaasuteltu Arctic Lapland Rally oli kotimaisen rallikauden avausosa-kilpailu. Kuluva vuosi tulee olemaan suomalaisessa ralliautoilussa sikäli historiallinen, että isossa A-ryhmässä jaetaan SM-mitaleita viimeistä vuotta.
Vuosikausia N-ryhmän autoilla kilpaillut Jukka Ketomäki ajaa tänä vuonna SM-tittelistä Tsekeistä reilu vuosi sitten tuodulla WRC Skodalla.
-Mietimme luokan vaihtoa jo viime vuonna ja päätimme yrittää A-ryhmän mestaruutta nyt, kun siihen on viimeinen mahdollisuus, Ketomäki paljastaa.

Tittelin tavoittelu sai Rovaniemellä kovan kolauksen, sillä tekniikka petti jo rallia edeltäneellä testierikoiskokeella.
-Ajoimme yhden vedon ja palasimme huoltoon suuntaamaan lisävaloja. Sieltä lähdettäessä moottori teki tenän kampiakselin mennessä poikki. Keskeytys harmittaa todella paljon, sillä auto kanssa on tehty paljon töitä ja muilta osilta se on saatu hyvään iskuun, pettynyt ylistarolainen kertoo.


Ryhmävoitto Ruotsista tavoitteena

Pitkään ei Ketomäki ehdi miettiä Rovaniemen tapahtumia. MM-sarja jatkuu 7-10.2 kauden ensimmäisellä talvirallilla, jonka näyttämönä toimii jo totuttuun tapaan Keski-Ruotsin nopeat ja vaativat tiet. WRC luokan lisäksi Ruotsi isännöi N-ryhmän MM-sarjan osakilpailua, joten tasoa ja kovuutta riittää myös N-ryhmässä.

Ketomäellä on kolmelta edelliseltä vuodelta kovat näytöt. Voitto, toinen sija ja viime vuodelta keskeytys N-ryhmän johtopaikalta,.
- Olen aina pitänyt Ruotsin rallin pätkistä ja uskon, että saamme hyvän vauhdin päälle, sillä tarkoitus olisi jatkaa siitä mihin viime vuonna jäimme, Ketomäki suunnittelee.

Vähäluminen talvi uhittelee naapurimaan rallia, sillä lumen ja pakkasen puute on heittänyt ilmaan spekulaatioita, pystytäänkö kilpailua ajamaan laisinkaan.
Järjestäjiltä saatujen tietojen mukaan kisa pystytään ajamaan ja viikonlopulle on onneksi tulossa pakkasta.

Ruotsin MM- ralli käynnistyy 7.2 Torstai-iltana ajettavalla yleisö erikoiskokeella. Kilpailussa ajetaan kaksi-kymmentä erikoiskoetta neljän päivän aikana. Ralli päättyy Kalstadin keskustaan sunnuntaina illan suussa.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa