Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

07.02.2008 / Kristian Sohlberg

Kristian Sohlberg, 29 ei osallistu viikonvaihteena ajettavaan Ruotsin MM-ralliin.
- Minulla on alla täysin uusi auto ja ikävä kyllä Ruotsin rallin osalta aika tuli sittenkin liian nopeasti vastaan. Emme yksinkertaisesti ehtineet saada pakettia kasaan sinne, kertoo Sohlberg.

Super 2000-luokan Fiat Grande Punto Abarthilla kilpaileva Sohlberg suuntaa nyt katseensa SM-sarjaan, jonka kauden toinen osakilpailu odottaa vuoroaan keskisuomalaisilla teillä jo runsaan viikon kuluttua ajettavan Laukaan Peurunka-rallin muodossa.
- N-ryhmän taso on SM-sarjassa tunnetusti todella kova kansainvälisestikin mitattuna, joten haasteita on tarjolla jo Suomessakin aivan riittävästi tällä uudella kalustolla, Sohlberg sanoo.


Lisää testi- ja kehitystyötä potentiaalisella Abarthilla

Sohlbergin ja hänen uuden kartanlukijansa Peter Flythströmin Abarth-debytti kotimaisen arvokauden avanneessa Arctic Lapland Rallyssa ei sujunut suunnitelmien mukaan. Tulevaisuuden ralliautoksi luonnehdittu Abarth osoitti potentiaalinsa ja vauhtinsa Rovaniemen korkeudella, mutta huurteesta tukkiutuneet sivuikkunat tekivät kilvanajosta liian vaarallista. Edessä oli keskeytys ja sen jälkeen tärkeä testipäivä talvikauden muita kisoja silmälläpitäen.
- Tietysti keskeytys oli harmillinen juttu, mutta onnistunut testipäivä tasoitti pettymystä. Mekaanikot rakensivat Abarthin lämmityssysteemin uusiksi ja tekivät koriin ylimääräisiä ilmanottoaukkoja, joten sivuikkunoiden ei pitäisi enää huurtua, kertoo espoolaiskuljettaja.

Sohlberg odottaa jo innolla uutta näytön paikkaansa Laukaalla.
- Viat on korjattu ja hienolla autolla ajettu taas yksi päivä lisää kaivattua kehitystestiä. Lisää testiä on luvassa vielä Peurunkarallin alla, vahvistaa Abarthilla lumella ja jäällä pioneerityötä tekevä Sohlberg.Lisätietoja:
www.kristiansohlberg.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa