Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

14.02.2008 / Kosti Katajamäki

Rallin SM-sarjan jatkuu lauantaina Laukaassa ajettavalla Peurunkarallissa. Kaksinkertainen suomenmestari ja hallitseva ison N-ryhmän pronssimies Kosti Katajamäki tavoittelee nyt osakilpailuvoittoa.

Kauden avauskilpailussa tammikuussa Rovaniemellä Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi kirivät huikean sekuntitaistelun jälkeen toiseksi. Voitollaan Laukaassa Katajamäki pitäisi SM-titteliä tiukasti otteessaan.

- Mestaruus on tavoite, joten nyt olisi sitten voitonpaikka. Kausi jatkuu tietysti syksyyn, mutta hyvä olisi ottaa talvikisoistakin täysiä pisteitä, Katajamäki tietää.

Suomalaisen Printsport -yksityistallin Mitsubishi Lancer Evolution IX -ajava Katajamäki uskoo löytäneensä yhteisen sävelen uuden ajokkinsa kanssa. Avauskisassakin Katajamäki tempoi jo neljä erikoiskokeen pohja-aikaa.

- Olemme tehneet tässä välissä paljon kotiläksyjä. Auto oli hyvä, mutta en aivan löytänyt sellaista tarvittavaa luottoa vielä. Olemme nyt testeissä saaneet auton paremmin omalle ajotyylille sopivaksi. Voimansiirron puolella on tehty töitä itse asiassa aika paljonkin. Nyt luotto alkaa löytyä, ja jospa se kaasukin alkaisi pysyä pohjassa, Katajamäki tuumii.

- Keski-Suomessa tiet ovat varmasti viimeisen päälle talvirallikunnossa ja reitti vauhdikas. Voitosta ajetaan, se on selvä, Katajamäki korostaa.

Laukaan SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on 107 kilometriä. Katajamäki teippaa punaisen ajokkinsa kylkeen lähtönumeron kaksi.

Ison N-ryhmän SM-taistelua johtaa Juha Salo (24p) neljän pisteen erolla Katajamäkeen. Myös Salo kilpailee Mitsubishillä. Rallin talvikausi päättyy maaliskuun puolivälissä Nilsiässä.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa