Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

14.02.2008 /

Rallin SM-sarjan jatkuu lauantaina Laukaassa ajettavalla Peurunkarallissa. Kaksinkertainen suomenmestari ja hallitseva ison N-ryhmän pronssimies Kosti Katajamäki tavoittelee nyt osakilpailuvoittoa.

Kauden avauskilpailussa tammikuussa Rovaniemellä Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi kirivät huikean sekuntitaistelun jälkeen toiseksi. Voitollaan Laukaassa Katajamäki pitäisi SM-titteliä tiukasti otteessaan.

- Mestaruus on tavoite, joten nyt olisi sitten voitonpaikka. Kausi jatkuu tietysti syksyyn, mutta hyvä olisi ottaa talvikisoistakin täysiä pisteitä, Katajamäki tietää.

Suomalaisen Printsport -yksityistallin Mitsubishi Lancer Evolution IX -ajava Katajamäki uskoo löytäneensä yhteisen sävelen uuden ajokkinsa kanssa. Avauskisassakin Katajamäki tempoi jo neljä erikoiskokeen pohja-aikaa.

- Olemme tehneet tässä välissä paljon kotiläksyjä. Auto oli hyvä, mutta en aivan löytänyt sellaista tarvittavaa luottoa vielä. Olemme nyt testeissä saaneet auton paremmin omalle ajotyylille sopivaksi. Voimansiirron puolella on tehty töitä itse asiassa aika paljonkin. Nyt luotto alkaa löytyä, ja jospa se kaasukin alkaisi pysyä pohjassa, Katajamäki tuumii.

- Keski-Suomessa tiet ovat varmasti viimeisen päälle talvirallikunnossa ja reitti vauhdikas. Voitosta ajetaan, se on selvä, Katajamäki korostaa.

Laukaan SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on 107 kilometriä. Katajamäki teippaa punaisen ajokkinsa kylkeen lähtönumeron kaksi.

Ison N-ryhmän SM-taistelua johtaa Juha Salo (24p) neljän pisteen erolla Katajamäkeen. Myös Salo kilpailee Mitsubishillä. Rallin talvikausi päättyy maaliskuun puolivälissä Nilsiässä.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa